Μια περίεργη υπόθεση κλοπής σάκων που περιείχαν 1,5 εκατομμύριο ευρώ και φυλάσσονταν σε ένα μοναστήρι στη Σαραγόσα ερευνά η ισπανική αστυνομία.

\”Οι αδελφές μας τηλεφώνησαν στις 28 Φεβρουαρίου το πρωί, λέγοντας ότι πολλές πόρτες του μοναστηριού ήταν παραβιασμένες και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό είχε κάνει φτερά\”, είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

\”Ερευνούμε ποιος θα μπορούσε να έχει κλέψει τα χρήματα, αλλά εξετάζουμε και γιατί οι αδελφές κρατούσαν στο μοναστήρι ένα τόσο σημαντικό ποσό σε μετρητά\”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για 1,5 εκατομμύριο ευρώ, μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Σύμφωνα με τις μοναχές, πρόκειται για χρήματα που έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν κάνοντας οικονομία εδώ και πολλά χρόνια. Οι αδελφές της Βασιλικής Μονής Σάντα Λούσια ζουν απομονωμένες και ασχολούνται κυρίως με τη βιβλιοδεσία. Μία από αυτές πουλάει πίνακες ζωγραφικής, κάτι που μπορεί να εξηγήσει εν μέρει πώς συγκεντρώθηκαν τόσα χρήματα.

Η τοπική εφημερίδα Περιόδικο δε Αραγκόν ανέφερε ότι οι πίνακες της μοναχής Ισαμπέλ Γκέρα, της αποκαλούμενης και \”μόνχα πιντόρα\” (αδελφή ζωγράφος) παρουσιάζονται τακτικά σε εκθέσεις και η τιμή τους μπορεί να φτάσει τις 48.000 ευρώ.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook