Άνδρες και γυναίκες της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας Guardia di Finanza θα κάνουν διακοπές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε υπερπολυτελή θέρετρα σε αναζήτηση φοροφυγάδων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Corriere della Sera που επικαλείται αξιόπιστες πηγές.

Περίπου 500 μέλη της οικονομικής αστυνομίας και ιθύνοντες της υπηρεσίας φοροεισπράξεων έχουν κάνει κράτηση σε πολυτελή ξενοδοχεία της λεγόμενης Σμαραγδέντας Ακτής (Costa Smeralda) της Σαρδηνίας, όπου παραθερίζει μεγάλο μέρος των Ιταλών επιχειρηματιών, προβελημένα ονόματα του θεάματος και του αθλητισμού.

 Ο μέσος όρος διαμονής τους θα είναι δυο ημέρες, αναφέρει η εφημερίδα του Μιλάνου.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι άνδρες και οι γυναίκες της Guardia di Finanza, προσποιούμενοι πιθανώς τους απλούς πελάτες, θα προσπαθήσουν να παρακολουθήσουν τη συμπεριφορά πελατών και ξενοδόχων: από τη μία, δηλαδή, αν εκδίδονται οι οφειλόμενες αποδείξεις, και από την άλλη αν οι τουρίστες που ξοδεύουν σοβαρά ποσά για τη διαμονή τους, μπορούν να δικαιολογήσουν τις ακριβές αυτές διακοπές, βάσει της φορολογικής τους δήλωσης.

Τους περασμένους μήνες, η ιταλική οικονομική αστυνομία πραγματοποίησε, μεταξύ άλλων, εφόδους στο γνωστό ορεινό θέρετρο Cortina D\’ Ampezzo και σε σειρά νυχτερινών κέντρων του Μιλάνου.

Το 2011 η μέθοδος αυτή κατάφερε να ενισχύσει τα ταμεία του ιταλικού Δημοσίου με 117 εκατ. ευρώ, ενώ οδήγησε στον εντοπισμό 95 «ολικών φοροφυγάδων» που δεν είχαν πληρώσει ποτέ ούτε μία λίρα, ούτε ένα ευρώ, στην εφορία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook