Στην Ιταλία για κατ\’ ιδίαν συνάντηση με τον Μάριο Μόντι θα βρεθεί στις 14 Ιουνίου ο Φρανσουά Ολάντ, έξι ημέρες πριν υποδεχθεί η Ρώμη τους ηγέτες Γαλλίας, Γερμανίας και Ισπανίας για μία «μίνι» Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης κατά την οποία ο τεχνοκράτης Μόντι θα επιχειρήσει να συγκεράσει τις θέσεις των Φρανσουά Ολάντ και Άνγκελα Μέρκελ στο «μέτωπο» της ανάπτυξης.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά το πέρας της επίσκεψης που πραγματοποίησε την Τρίτη στην ιταλική πρωτεύουσα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, επαναλαμβάνοντας τη γαλλική θέση περί ευρωπαϊκής τραπεζικής ένωσης στη σκιά της κρίσης που κλυδωνίζει την Ισπανία.

«Ο Φρανσουά Ολάντ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρώμη στις 14 Ιουνίου στο πλαίσιο των φιλικών σχέσεων των δύο χωρών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ιταλικού πρωθυπουργικού γραφείου, στην οποία προστίθεται ότι ο Ολάντ θα συναντηθεί με τους Μάριο Μόντι και Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Στη «μίνι» Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 22 Ιουνίου θα μετάσχουν οι ηγέτες της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Ισπανίας, μία εβδομάδα από την τακτική εξαμηνιαία Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 28 και 29 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook