Την εκτίμηση ότι «αποκλείεται να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση» και ότι «κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε ανυπέρβλητο αδιέξοδο», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του προς νέους επιστήμονες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «απαιτούνται συνεργασίες, απαιτείται διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κυρίως μια «φιλοδοξία», «να είναι ο παράγοντας που θα μπορέσει να διασφαλίσει και τη φυσιογνωμία και κυρίως την κατεύθυνση της νέας κυβέρνησης».

Επιπλέον, είπε ότι, καθώς παράλληλα εξελίσσεται και το εγχείρημα της ανασύστασης του Κινήματος, «είναι πολύ εύκολο να αφήσουμε τον εαυτό μας έξω από τη φθορά», για να συμπληρώσει ότι «όμως όλοι μας υπάρχουμε χάριν του εθνικού συμφέροντος και η πρώτη μας ευθύνη είναι να κυβερνηθεί ο τόπος, αλλά με σωστή εθνική στρατηγική που βγάζει με ασφάλεια τη χώρα από την κρίση».

Ο κ. Βενιζέλος θα επισκεφτεί το μεσημέρι της Τετάρτης το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, προκειμένου να συζητήσει με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες τα βασικά σημεία του προγράμματος του Κινήματος που τους αφορούν.