Παράνομη κρίθηκε με δικαστική απόφαση, βάσει πληροφοριών, μετά από 220 μέρες, η απεργία των περίπου 400 εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Οι απεργοί διεκδικούν την επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων τους, ενώ έχουν απορρίψει τις προτάσεις της διοίκησης της εταιρείας για μετατροπή συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ελαστικές μορφές εργασίας.

Νωρίτερα, το πρωί ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Α.Ρουπακιώτης, τάχθηκε υπέρ της επαναπρόσληψης των απολυμένων εργατοτεχνιτών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, ενώ εξέφρασε τη δυσφορία του για την άρνηση της διοίκησης της εταιρείας, να συμμετάσχει στη σημερινή συμφιλιωτική τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, (ΠΑΜΕ), κάνει λόγο για «επιβεβαίωση του ταξικού χαρακτήρα της δικαιοσύνης» και προσθέτει ότι «το ποτάμι δε γυρίζει πίσω».

Το εργοστασιακό σωματείο και το ΠΑΜΕ, έχουν εξαγγείλει συγκέντρωση για αύριο (Τετάρτη) το πρωί στις 7:00 στην πύλη της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Την αλληλεγγύη του και την πλήρη υποστήριξή του στον «ηρωικό αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας, που πραγματοποιείται εδώ και 7 μήνες» εκφράζει το ΚΚΕ.

Κανένα δικαστήριο, προσθέτει το ΚΚΕ, δεν μπορεί να ακυρώσει το γεγονός αυτό «νομιμοποιώντας  την επιθετικότητα του Μάνεση εναντίον των εργατών της Χαλυβουργίας. Ο Μάνεσης παρανομεί επιχειρώντας να μειώσει μισθούς, να απολύσει και να τσαλαπατήσει δικαιώματα».

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να σταθεί στο πλευρό των απεργών χαλυβουργών και καταλήγοντας τονίζει ότι «κανένας εκβιασμός, καμία εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία δεν πρόκειται να κάμψει τη θέληση των εργατών της Χαλυβουργίας να αγωνιστούν ενάντια στην επιχείρηση μετατροπής τους σε σύγχρονους δούλους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook