Άλλος ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρίστος Χριστοφίδης, παραδέχθηκε το απόγευμα ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η Κύπρος να απευθυνθεί στο Μηχανισμό Στήριξης, τονίζοντας όμως ότι αυτό θα αφορά μόνο τη στήριξη του τραπαζικού συστήματος.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης άσκησε κριτική σε ορισμένους οι οποίοι αναπτύσσουν μια παραφιλολογία, όπως είπε, σε σχέση με τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση, με στόχο, όπως ανέφερε, να προκαλέσουν πανικό για να εξωθήσουν την κυβέρνηση στη λήψη αντιλαϊκών και επιβλαβών μέτρων.

Σε δηλώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για κακόβουλη προσπάθεια να συνδεθεί η λήψη των μέτρων με στόχο τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος με την πιθανότητα να απευθυνθούμε στο Μηχανισμό για στήριξη του τραπεζικού συστήματος.

«Η Κύπρος δεν θα απευθυνθεί στο Μηχανισμό γιατί θα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα 2,5 ή 3%, το οποίο βρίσκεται μάλιστα εντός των κριτηρίων του Μάαστριχτ, εάν τελικά απευθυνθούμε και αυτό θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο θα είναι για τη στήριξη του τραπεζικού μας συστήματος», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook