Την ανάγκη άμεσης στήριξης της ελληνικής βιομηχανίας ζήτησε από την Καβάλα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Μετά τις επισκέψεις που πραγματοποίησε στις δυο μεγαλύτερες βιομηχανίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων (ΒΦΛ – ELFE) και την ΚΑΒΑΛΑ OIL ο κ. Καμμένος τόνισε πως η Καβάλα είναι ένας νομός που αποτελεί παράδειγμα τι έχει υποστεί η ελληνική περιφέρεια από τις συνέπειες του μνημονίου.

«Ένας νομός», επισήμανε, «με βιομηχανίες, εργασία, ανάπτυξη, τουρισμό έχει φτάσει να απειλείται με εγκατάλειψη. Είναι τεράστιες ευθύνης για την απομόνωση της Καβάλας. Έχασε το 12% της επιδότησης του κόστους εργασίας, που θα έπρεπε να έχουν όλες οι ακριτικές περιοχές και οι δύο πνεύμονες του νομού, η ΒΦΛ και η ΚΑΒΑΛΑ OIL κινδυνεύουν να αφανιστούν, πιεζόμενες από τους τραπεζίτες».

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι στη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους της ΒΦΛ τον ενημέρωσαν για το χρέος της επιχείρησης προς της ΔΕΠ και συμπλήρωσε με έμφαση: «είναι απόλυτα ξεκάθαρο πως η διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου-τραπεζιτών διέπραξε έγκλημα. Φορολόγησε την πρώτη ύλη, που είναι το αέριο για το λίπασμα ως καταναλωτικό κι όχι ότι παράγει το τελικό προϊόν. Το φορολόγησε ως αέριο που χρησιμοποιούν άλλες εταιρείες ως υλικό καύσης και επέβαλε φόρο που επιβάλλουν για τη μόλυνση του περιβάλλοντος.

Αποτέλεσμα αυτής της λογικής είναι να έχει μπλοκάρει η παραγωγή καθώς δεν μπορούν να προμηθευτούν πρωτογενή υλικά λόγω του χρέους προς της ΔΕΠΑ που αγγίζει τα δέκα εκατομμύρια ευρώ».

Αναφερόμενος στη λειτουργία της ΚΑΒΑΛΑ OIL και συνέχισης του επενδυτικού σχεδίου εξόρυξης πετρελαίου στο κοίτασμα του βόρειου Πρίνου δεσμεύτηκε ότι θα αποκαλύψει όλη την αλήθεια για τη λειτουργία της επιχείρησης για την οποία είπε ότι προσφέρει μοναδική τεχνογνωσία στη χώρα και αντί να τη στηρίξουν διαπράττουν σε βάρος της έγκλημα καθώς με κάθε τρόπο και μέσο μπλοκάρουν την υλοποίηση των νέων επενδυτικών σχεδίων της.

Ερωτώμενος για την πολεμική που επιχειρείται από την κεντροδεξιά στην παράταξη του, σχολίασε με τη φράση «κλάφτα Χαράλαμπε», ενώ συμπλήρωσε: «Όσο μας βρίζουν, σημαίνει ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας, όσο μας χτυπούν σημαίνει ότι μας φοβούνται».

Για την επόμενη των εκλογών και το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε: «η δική μας πρόταση είναι να δημιουργηθεί μια οικουμενική κυβέρνηση, που θα συμμετέχουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, εκτός αυτών που υπέγραψαν την παράδοση της χώρας, αλλά με συγκεκριμένες αρχές και τις ξεκαθαρίσαμε και την προηγούμενη φορά. Πριν την 6η Μαΐου, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν έκαναν λόγο για επαναδιαπραγμάτευση, ενώ τώρα το κάνουν σε μια άλλη από τις κωλοτούμπες τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook