Στην ανάγκη στήριξης της παγκόσμιας ανάκαμψης και τους κινδύνους που την απειλούν -ο «πιο σημαντικός» από τους οποίους είναι, κατά την Ουάσινγκτον, η κρίση στην Ευρωζώνη- θα βρεθούν επί τάπητος στη σύνοδο της G20 στο Μεξικό στα μέσα Ιουνίου.

Η Σύνοδος, ανέφερε ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Μάικλ Φρόμαν την Τρίτη, αναμένεται να χαρακτηριστεί από μια «συντριπτική συναίνεση» όσον αφορά την ανάγκη να δοθεί ώθηση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη «αλλά η κρίση της ζώνης του ευρώ αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για αυτό».

«Υπάρχει μια υπερβολική συναίνεση ότι το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανάπτυξη, την ανάγκη για την ανάπτυξη (και) τους κινδύνους για την ανάπτυξη σε όλον τον κόσμο» δήλωσε ο Μάικλ Φρόμαν ανώτερος σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Η κρίση της ζώνης του ευρώ είναι η πιο σημαντική απειλή για την ανάπτυξη, αλλά βλέπουμε επιβράδυνση της ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες οικονομίες» δήλωσε ο Φρόμαν.

Η κρίση στην Ευρωζώνη ανησυχεί ιδιαίτερα και τη δυτική όχθη του Ατλαντικού, όπως φαίνεται και από τις αναφορές των κυβερνητικών στελεχών των ΗΠΑ: «Θα δούμε την Ευρώπη να συνεχίσει να εξελίσσει την πολιτική της απάντηση» δήλωσε η Λάελ Μπρέιναρντ, υφυπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξη στην Ουάσινγκτον.

Η Μπρέιναρντ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ περιμένουν την Ευρώπη να κινηθεί «προς μια μεγαλύτερη ένωση στο δημοσιονομικό μέτωπο, και μια μεγαλύτερη ένωση στο οικονομικό μέτωπο». «Αυτά είναι κρίσιμα συμπληρώματα για την νομισματική τους ένωση» τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook