Πορεία συμπαράστασης στις διωκόμενες οροθετικές θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 το απόγευμα της Τετάρτης, στα Προπύλαια, έπειτα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Διωκόμενων Οροθετικών.

Στο κάλεσμα αναφέρονται τα εξής: «Μαζί με το Μνημόνιο της λιτότητας προχωράει και το Μνημόνιο της Βίας και του κανιβαλισμού, όπως κορυφώθηκε προεκλογικά με τη διαπόμπευση και την φυλάκιση δεκάδων των οροθετικών γυναικών κατ’ εντολήν Λοβέρδου – Χρυσοχοίδη, με τη συνενοχή γιατρών που λειτούργησαν ως ανθρωποφύλακες.

Για τη σύλληψη και δημοσίευση των φωτογραφιών των γυναικών η Πρωτοβουλία επισημαίνει ότι “πρόκειται για πρωτοφανή παραβίαση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων πέρα κι έξω από κάθε διεθνές κεκτημένο με σκοπό όχι μόνο την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων αλλά μια ευρύτερη προσπάθεια διαμόρφωσης μιας αντιδραστικής και αυταρχικής πολιτικής που καταλήγει στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Σήμερα 24 γυναίκες βρίσκονται ακόμα έγκλειστες, χωρίς καμία πρόσβαση σε θεραπεία και αντιμέτωπες με ανυπόστατες βαριές κατηγορίες.

Τα αιτήματα της διαδήλωσης είναι: Όχι στην ποινικοποίηση του γυναικείου σώματος, άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθεισών οροθετκών, αποζημίωσή τους για ηθική βλάβη, όχι στη διαπόμπευση και το στιγματισμό των οροθετικών, καθολική, ελεύθερη και δωρεάν προσβαση στο σύστημα υγείας για όλες και όλους, ντόπιους και μετανάστες/μετανάστριες, άμεση κατάργηση της υγειονομικής διάταξης «Ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό της διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων» που έχει σαν αποτέλεσμα την ποινικοποίηση των όποιων ασθενών και ποινική δίωξη όσων συνέργησαν στις ανωτέρω παράνομες πράξεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook