Οι αρχές στη βορειοδυτική μεξικανική πολιτεία Σιναλόα ανακάλυψαν 13 πλαστικές σακούλες στις οποίες είχαν τοποθετηθεί διαμελισμένα πτώματα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας και του υπουργείου Δημόσιας Ασφάλειας, που επέρριψαν την ευθύνη για το έγκλημα σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος.

Ένας αξιωματούχος της αστυνομίας είπε ότι δεν γνωρίζει πόσα θύματα βρίσκονταν στις σακούλες λόγω του ότι οι σοροί ήταν διαμελισμένες.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος έκανε λόγο για «πέντε πτώματα, που ανακαλύφθηκαν στις 05:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας) έπειτα από τηλεφωνικές κλήσεις των κατοίκων».

Οι κάτοικοι ειδοποίησαν τις αρχές ότι τα πτώματα είχαν αφεθεί κοντά σε ένα γήπεδο μπέιζμπολ στην πολιτειακή πρωτεύουσα Κουλιακάν, 1.200 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της χώρας.

Μαζί με τις σακούλες βρέθηκε ένα μήνυμα που κατηγορούσε τις πολιτειακές αρχές ότι προστατεύουν τον Χοακίν \”Ελ Τσάπο\” Γκουσμάν, τον επικεφαλής του καρτέλ Σιναλόα και έναν από τους πιο καταζητούμενους κακοποιούς σε διεθνές επίπεδο.

Ο Γκουσμάν έχει γεννηθεί στη Σιναλόα και παραμένει φυγάς μετά την απόδρασή του από μια μεξικανική φυλακή το 2001.

Στην πολιτεία μάχονται η δική του συμμορία, το καρτέλ Σιναλόα, μάχεται με αυτά των αδελφών Μπελτράν Λέιβα και τους Σέτας για τον έλεγχο των οδών μεταφοράς ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.
Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο στο Μεξικό τα τελευταία πέντε χρόνια σε επεισόδια βίας που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook