Σε δήλωσή του ο Μ. Κριτσωτάκης για τις κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων της Ιεράπετρας για το νοσοκομείο 
αναφέρει:
«Η περαιτέρω μείωση του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου της Ιεράπετρας βάζει ταφόπλακα στο νοσοκομείο και μεθοδευμένα το οδηγεί στην απαξίωση και το κλείσιμο. 
Τη στιγμή που το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού αντιμέτωπο με τη φτώχεια και την εξαθλίωση χρειάζεται όλο και περισσότερο το Ε.Σ.Υ. και η ζήτηση στις υπηρεσίες του ολοένα και αυξάνεται, αυτό συρρικνώνεται. Τα Δημόσια Νοσοκομεία αντιμετωπίστηκαν σαν βάρος, καταρρέουν και διαλύονται. 
Και σήμερα, οι πιο πρόθυμοι στην υλοποίηση των μνημονιακών πολιτικών και των συνταγών της τρόικα, οι εξολοθρευτές του δημόσιου συστήματος υγείας και υπεύθυνοι για την υποχρηματοδότηση και κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ, αποδίδουν την τεράστια δυσλειτουργία των νοσοκομείων και τις τραγικές ελλείψεις φαρμάκων σε «ακυβερνησία». Προσπαθούν να βρουν άλλοθι για να κρύψουν τις μεθοδευμένες πολιτικές ιδιωτικοποίησης του συστήματος υγείας, του κλεισίματος νοσοκομείων και κατάργησης τοπικών υπηρεσιών υγείας. 
Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων της Ιεράπετρας ενάντια στην υποβάθμιση και απαξίωση του νοσοκομείου τους. Ο αγώνας για την ποιοτική, δωρεάν και δημόσια υγεία πρέπει να είναι καθολικός. 
Σε μια τέτοια περίοδο η στήριξη του κοινωνικού κράτους και η ενδυνάμωση-αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. 
Μόνη λύση η κυβέρνηση της Αριστεράς που θα βάζει τις ανάγκες του λαού πάνω από τα συμφέροντα και που θα παλέψει για ένα αναβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι όσοι έχουν ανάγκη.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook