Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Βιάννου με την παρουσία του Αντιπερειφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη η συνάντηση όλων των εμπλεκομένων φορέων που αφορούν στην εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας για το 2012.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα πως για να είναι επιτυχής η δακοκτονία οφείλουν όλοι να ανταποκριθούν στο έργο τους, να γίνεται συνεχής έλεγχος από τους παραγωγούς μέχρι τους επόπτες του προγράμματος τον Δήμο και τα στελέχη της Περιφέρειας.

Τα προβλήματα φέτος είναι πολλαπλά αφού και λόγω της μη ύπαρξης πολιτικής κυβέρνησης θα καθυστερήσουν οι προσλήψεις του προσωπικού, και άρα η ευθύνη όλων των εμπλεκομένων είναι μεγαλύτερη για να μπορέσει να λειτουργήσει το πρόγραμμα και να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών.

Στην σύσκεψη εκτός τον Αντιπερειφερειάρχη έλαβαν μέρος ο υπεύθυνος για την δακοκτονία στον Ν. Ηρακλείου κ. Μανόλης Μανουσάκης η Διευθύντρια Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κυρία Καούρη ο Προϊστάμενος του γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης Βιάννου κ. Μανόλης Γελασάκης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, οι εργολάβοι δακοκτονίας και οι παγιδοθέτες.