Την εξαίρεση του τομέα Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ, δικηγόροι, μηχανικοί, κ.ά.) από τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποφάσισε με την υπ\’ αρ. Φ.80000/οικ. 12517/1483/1-6-2012 απόφασή του, ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε δεκτή την απόφαση από τις 26/4/2012 του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΤΑΑ να μην ενταχθεί ο τομέας Υγείας του στον ΕΟΠΥΥ.

Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία ο Κλάδος Υγείας του ΕΤΑΑ είχε τη δυνατότητα να αποφασίσει τη μη ένταξή του στον ΕΟΠΥΥ, ενώ σχετικό αίτημα προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση είχαν διατυπώσει και οι πρόεδροι του ΕΤΑΑ Αργύρης Ζαφειρόπουλος και του ΕΤΑΑ- ΤΣΜΕΔΕ, Ιωάννης Γαμβρίλης.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Γιάννης Αδαμόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με την απόφαση αυτή «διασφαλίζονται τόσο τα δικαιώματα των συναδέλφων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όσο και τα αποθεματικά του ΕΤΑΑ από την επιχειρούμενη λεηλασία χάριν της στήριξης άλλων προβληματικών ταμείων, τομέων και κλάδων υγείας».

Η ένταξη του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ επρόκειτο να γίνει από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του εφαρμοστικού νόμου του δεύτερου μνημονίου για τον τομέα της Υγείας (ν.4052/1-3-2012).

Με τις ίδιες διατάξεις εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, την 1/4/2012, οι κλάδοι υγείας του Οίκου Ναύτου, και την 1.5.2012 του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook