Άστραψε και βρόντηξε το Βατικανό με το καθ\’ όλα προκλητικό , όπως υποστηρίζει, για τα καθολικά ήθη βιβλίο της Aμερικανίδας καλόγριας Μάργκαρετ Φάρλει η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τάσσεται υπέρ του γυναικείου αυνανισμού, των διαζυγίων και του ομοφυλοφιλικού σεξ και γάμου.

Με ανακοίνωση που έχει τις \”ευλογίες\” του πάπα Βενέδικτου , το Βατικανό αποκήρυξε το βιβλίο της αδερφής Μάργκαρετ  Φάρλει, της μελαχρινής καθηγήτριας Χριστιανικής Ηθικής στο Πανεπιστήμιο του Γιέιλ, και προειδοποίησε τους καθολικούς εκπαιδευτικούς να μην χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο βιβλίο ως εγχειρίδιο.

Το βιβλίο, υπό τον τίτλο: \”Just Love: A Framework for Christian Sexual Ethics ( Απλά Αγάπη : ένα Πλαίσιο για τη χριστιανική σεξουαλική ηθική\”, αγνοεί τις διδαχές του Magisterium ή όπου αυτό αναφέρεται, το αντιμετωπίζει σαν μία γνώμη ανάμεσα στις άλλες.

Η Φάρλει υποστηρίζει στο βιβλίο της ότι πολλές γυναίκες έχουν ωφεληθεί από την αυτο-ικανοποίηση, ίσως όσον αφορά στην ανακάλυψη των δυνατοτήτων τους για ευχαρίστηση, κάτι που πολλές δεν είχαν βιώσει ή γνώρισαν στις συνήθεις σεξουαλικές σχέσεις με τους συζύγους ή τους εραστές τους.

Ο αυνανισμός, υπογραμμίζει η Φάρλει, στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τις σχέσεις, δεν τις δυσχεραίνει. Αυτή η άποψη, σύμφωνα με το Βατικανό, έρχεται σε αντίθεση με την καθολική πεποίθηση ότι ο αυνανισμός είναι μία βαθιά διαταραγμένη πράξη.

Η υποστήριξη της Φάρλει προς την ένωση με τα δεσμά του γάμου των ομοφυλοφίλων ζευγαριών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βατικανού, αγνοεί τη Βίβλο, που παρουσιάζει τις σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων ως πράξεις σοβαρής ακολασίας.

Τέλος, η υποστήριξή της προς το διαζύγιο και τη δυνατότητα κάποιου να ξανανυμφευθεί απορρίπτεται ως αντίθεση προς το νόμο του Θεού.

Όταν το βιβλίο εκδόθηκε για πρώτη φορά το 2006, έγινε αποδεκτό από τους καθολικούς εκπαιδευτικούς στις ΗΠΑ, ενώ μάλιστα απέσπασε βραβείο στην κατηγορία του. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook