Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά οι έξι αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης, οι οποίοι κατηγορούνταν για  παρακώληση συγκοινωνιών, παρεμπόδιση απόπλου πλοίων και κίνδυνο σωματικής βλάβης σε επιβάτες, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος τους ένας δικηγόρος της Αθήνας.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο τότε πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ κ. Γιώργος Γωνιωτάκης το δικαστήριο δεν δέχθηκε καμία από αυτές τις κατηγορίες, \”αφού δεν είχαμε καμία σχέση με καταλήψεις πλοίων και με ότι άλλο μας είχαν προσάψει και μας αθώωσαν\”.

Να σημειώσουμε πως στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν ο  τότε πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ Γιώργος Γωνιωτάκης, οι τότε πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Ηρακλείου Ζ. Σπυριδάκης, Χανίων Η. Χαλακατεβάκης, Λασιθίου Στ. Κορνάρος, και Ρεθύμνου Ζ. Κουκουλάκης καθώς επίσης και ο τότε και νυν γραμματέας της ΟΑΣΝΗ Γ. Ντισπιράκης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Φεβρουαρίου του 2008 οι αγρότες της Κρήτης πήγαν με τα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Πειραιά διεκδικώντας το δικαίωμά τους να πραγματοποιήσουν διαδήλωση μέχρι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Επειδή είχαν μαζί τους και ορισμένα αγροτικά μηχανήματα και με την αιτιολογία της απαγόρευσης της μηχανοκίνητης πορείας , η σύρραξη δεν άργησε να γίνει όταν διμοιρίες των ΜΑΤ έζωσαν το λιμάνι το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με ρίψεις δακρυγόνων μέχρι την αποχώρηση των αγροτών δύο ημέρες μετά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook