Μπορεί οι επιστήμονες να ερμηνεύουν τον σεισμό ως το αποτέλεσμα της ξαφνικής απελευθέρωσης συσσωρευμένης ενέργειας στο φλοιό της Γης, όμως πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν πιο μυστήρια αίτια.

Έτσι δεν είναι λίγοι όσοι αποδίδουν τους φονικούς σεισμούς που έχουν πλήξει την Βόρεια Ιταλία που δεν είναι ιδιαίτερα σεισμογενής στους Μάγια, στην ευθυγράμμιση των πλανητών, το fracking και τις μυστικές έρευνες του κέντρου HAARP…

Από τους πιο ήπιους είναι ο ηγέτης του Κινήματος 5 Αστέρων Μπέπε Γκρίλο που για το μπλογκ του πήρε συνέντευξη από τον Τζαμπάολο Τζουλιάνι, ο οποίος ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέψει την σεισμική δραστηριότητα εντός 24 ωρών από την εκδήλωσή της.

«Υπήρχαν ενδείξεις ότι θα γινόταν μεγάλος σεισμός στην Ιταλία σήμερα», δήλωσε ο ερευνητής που κατηγορεί τους υπευθύνους ότι δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις του με αποτέλεσμα να έχουμε 17 νεκρούς, αγνοούμενους, εκατοντάδες τραυματίες και χιλιάδες άστεγους.

Πέρα όμως από τις προβλέψεις του Τζουλιάνι που οι ειδικοί δεν άκουσαν, στο διαδίκτυο επικρατούν κι άλλες απόψεις πιο επαναστατικές. Μια από αυτές είναι και το λεγόμενο fracking, δηλαδή μια αμφιλεγόμενη μέθοδος εξόρυξης υδρογονανθράκων.

 «Ο σεισμός στην Εμίλια Ρομάνια προκλήθηκε από υπόγειες γεωλογικές έρευνες. Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι έχει υπογράψει συμφωνία με το Τέξας για την εξερεύνηση κοιτασμάτων  υδρογονανθράκων», γράφει χαρακτηριστικό κείμενο στο διαδίκτυο.

Την ίδια ώρα ένα άλλο σενάριο βλέπει πίσω από τα δολοφονικά Ρίχτερ να κρύβεται το HAARP, ένα ιονοσφαιρικό ερευνητικό πρόγραμμα που δημιούργησε η κυβέρνηση των Η.Π.Α. για λογαριασμό της πολεμικής Αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού της. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή λοιπόν, οι επιστήμονες του κέντρου προκαλούν τις δονήσεις για να εξετάσουν την αλληλεπίδραση του φλοιού της γης με την ιονόσφαιρα. Πολλοί δε αποδίδουν ευθύνες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα για πλημμύρες, τσουνάμι, τυφώνες και άλλα καταστροφικά φυσικά (;) φαινόμενα, ενώ το χαρακτηρίζουν και «μυστικό υπερ-όπλο»!

Γιατί όμως οι μελετητές να επιλέξουν την Εμίλια Ρομάνια αναρωτιέται μερίδα Ιταλών, για να ακολουθήσει η μεταφυσική ερμηνεία πίσω από τους σεισμούς: αυτή των Μάγια, της υπερσελήνου και των πλανητικών ευθυγραμμίσεων…

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook