«Τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων έχουν λεηλατηθεί από το μεγάλο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που το υπηρετούν. Τα σωρευτικά προβλήματα δημιουργήθηκαν από αυτή την 30ετή λεηλασία των ταμείων που στοίχισε πάνω από 50 δισ, από τις μειώσεις μισθών, την ανεργία, το κούρεμα των ομολόγων, τη επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, τις ανείσπρακτες οφειλές της εργοδοσίας» αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του  ΚΚΕ, όπου προστίθεται ότι «αυτά τα προβλήματα υπήρχαν στην περίοδο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και διογκώθηκαν στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης.

Ο κίνδυνος ολικής ή μερικής παύσης πληρωμών είναι ορατός. Η εξέλιξη αυτή θα αξιοποιηθεί επίσης για την παγίωση συντάξεων πείνας, αλλά και για την προώθηση νέων αντιασφαλιστικών αλλαγών».

Στο ίδιο σχόλιο αναφέρεται ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παραπλανούν τον λαό λέγοντας ότι το πρόβλημα οφείλεται στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ενώ ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από την μεριά του καλλιεργεί τον εφησυχασμό και κρύβει από τον λαό ότι υπάρχει ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

Το ΚΚΕ καλεί σε ενίσχυση της δύναμης του στις εκλογές, «για να υπάρξει άμεση λαϊκή απάντηση για την υπεράσπιση της ζωής των συνταξιούχων, για να είναι ο λαός έτοιμος να αποκρούσει κάθε εξέλιξη που θα τον οδηγήσει στην περαιτέρω εξαθλίωση».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook