Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Δημήτρη Τσιόδρα στις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο κ. Τσιόδρας προέτρεψε τον Τούρκο πρωθυπουργό να ασχολείται με τα προβλήματα της χώρας του, τη στιγμή που, όπως σημειώνει, «η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φθάσει ακόμη και το σημερινό μειωμένο μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε περιγράψει την Ελλάδα ως «μια χώρα που δεν ανακοινώνει με τρόπο υγιή ούτε καν τον πληθυσμό της και προσπαθεί να εμφανίσει υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, δείχνοντας μειωμένο τον πληθυσμό της». Αναρωτήθηκε μάλιστα: «Ποια είναι η αγοραστική δύναμη των ανθρώπων αυτών; Πώς μπορεί να γίνει παράδειγμα για την Τουρκία μια χώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει ζητώντας ελεημοσύνη 100 δισ., που πουλά τα νησιά της;»

Ολόκληρη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Η Ελλάδα θα ανέμενε από τους γείτονές της να σέβονται τα προβλήματά της αντί να θορυβούν. Η Τουρκία έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φθάσει ακόμη και το σημερινό μειωμένο μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας.

Καλύτερα λοιπόν για τη γειτονική μας χώρα να ασχολείται με τα δικά της προβλήματα, φροντίζοντας παράλληλα να κρατήσει περισσότερο εποικοδομητική στάση στις διμερείς σχέσεις».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook