Στον πρόεδρο της  ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, πέταξε το «γάντι»  ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Τσίπρας  κατά την ομιλία του το βράδυ στην Ελευσίνα, σχετικά με το ζήτημα του ντιμπέιτ, για την μη πραγματοποίησή του οποίου μέχρι στιγμής αλληλοκατηγορούνται τα δύο κόμματα.  

«Θα ήθελα να καλέσω τον κ. Σαμαρά για μία ακόμη φορά να σταματήσει επιτέλους να φυγομαχεί και να κρύβεται και να δεχθεί τον δημόσιο διάλογο μαζί μου…. Χωρίς κατασκευασμένους μονολόγους και με  όποιον δημοσιογράφο τον κάνει να αισθάνεται  καλύτερα…  Ας ορίσει και τον κ. Μιχελάκη,  αρκεί να εμφανισθεί  σε  αντιπαράθεση  που δεν θα είναι τυποποιημένη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ευθεία επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ  χαρακτηρίζοντας παραπλανητική τη σύνδεση της ακύρωσης του Μνημονίου με τη δήθεν διακοπή της δανειοδότησης της χώρας και την αδυναμία καταβολής μισθών και συντάξεων και τόνισε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τρομοκρατούν το λαό.

 «Βαφτίζουν το αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της Βουλής των Ελλήνων να καταργήσει νόμο του κράτους ως δήθεν μονομερή ενέργεια», ανέφερε.