Τελευταία ενημέρωση 11:50

Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα ελληνικά δεδομένα έγινε το πρωί στον τηλεοπτικό αέρα του ΑΝΤ1. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε με μπουνιές και σφαλιάρες στην βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.

Καταρχήν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής πέταξε ένα μπουκάλι με νερό στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, μετά σηκώθηκε από την καρέκλα του, έβγαλε το μικρόφωνο του και κινήθηκε απειλητικά κατά της Λ. Κανέλλη.

Την χτύπησε με σφαλιάρες και μπουνιές και ο τηλεοπτικός σταθμός έκοψε την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον αέρα…

Μάλιστα κατα την διαφυγή του ο Ηλίας Κασιδιάρης έβρισε και απείλησε και τεχνικούς του σταθμού που προσπάθησαν να τον σταματήσουν.

Ήδη η προισταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κα Ράικου εξέδωσε εντολή για την άμεση σύλληψή του με την διαδικασία του αυτοφώρου,με τις κατηγορίες της απρόκλητης έμπρακτης επίθεσης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής είναι ήδη υπόδικος καθώς κατηγορείται για συνδρομή σε ληστεία, απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση έχει ήδη καταγγελθεί απο το σύνολο του πολιτικού κόσμου, με τα κόμματα να δηλώνουν πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν ξανά σε συζητήσεις στις οποίες θα παρευρίσκεται και εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, ενώ πολλοί είναι και εκείνοι που επισημαίνουν ότι αυτές οι επιθέσεις φανερώνουν και το τι μέλλει γενέσθει εαν υπάρξουν βουλευτές απο την Χρυσή Αυγή μέσα στην νέα Βουλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ.Τσιόδρας δήλωσε: «Η κυβέρνηση καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου. Η επίθεση αυτή είναι επίθεση εναντίον κάθε δημοκρατικού πολίτη.

»Αποτελεί κεκτημένο του πολιτικού μας πολιτισμού, η προεκλογική αντιπαράθεση να γίνεται σε κλίμα δημοκρατικού διαλόγου. Αλλοίμονο αν οι πολιτικές διαφορές λύνονταν με τη βία. Το ελάχιστο που περιμένει κάθε δημοκρατικός πολίτης, από το κόμμα του κ.Κασιδιάρη, τη Χρυσή Αυγή, είναι η απερίφραστη καταδίκη αυτής της ενέργειας. Τέλος, είναι γνωστό ότι η δικαιοσύνη έχει επιληφθεί της υπόθεσης».
«Φανταστείτε τι κάνουν όταν οι κάμερες δεν είναι εκεί» σχολίασε μέσω twitter ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

«Θέλει ο φασίστας να κρυφτεί και η… τηλεόραση δεν τον αφήνει. Απόλυτη, ασφυκτική απομόνωση των ναζί!» γράφει ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Όποιοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού, παίζουν με την Ελλάδα και τη δημοκρατία. Ο νεαρός αυτός \”κύριος\”, εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απέδειξε σήμερα ότι είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας νεοναζί που εκτός από ακροδεξιοί είναι άνανδροι και τραμπούκοι. Καλούμε τον πολιτικό, πνευματικό και δημοσιογραφικό κόσμο να καταδικάσει το περιστατικό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην κα Κανέλλη και στην κα Δούρου.

»Καλούμε τους πολίτες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή να το ξανασκεφτούν σοβαρά. Δηλώνουμε ότι σε καμία περίπτωση εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκεται να συμμετέχει σε συζήτηση με εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
«Τα φαινόμενα φασίζουσας νοοτροπίας πρέπει όχι μόνο να καταδικάζονται αλλά και να απομονώνονται. Η προάσπιση της Δημοκρατίας είναι υπόθεση ολοκλήρου του ελληνικού λαού.

Με τη δύναμη της ψήφου στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου οι πολίτες πρέπει να απομονώσουν κάθε τραμπουκικό χέρι, που δεν διστάζει να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή» δήλωσε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.

«Μας πήρε 10 χρόνια να δώσουμε αξιοπρέπεια, εκτίμηση και σεβασμό στον πατριωτικό χώρο. Δεν θα επιτρέψουμε στην παρέα του κ. Μιχαλολιάκου, στην κομματική συμμορία του κ. Κασιδιάρη να ευτελίζει αυτό το οποίο χτίσαμε τόσα χρόνια στην εκτίμηση του ελληνικού λαού. Αυτές οι φασιστικές πράξεις δεν εκπροσωπούν κατά καμία έννοια τον πατριωτικό χώρο.

»Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που με πράξεις και αβαρίες, με ενέργειες και με λάθη του πολιτικού κόσμου, επιτρέψαμε σε αυτό το μόρφωμα να πάρει δύναμη. Ήρθε η ώρα να φύγουν από την πολιτική ζωή. Ο φασισμός δεν έχει πέραση στην Ελλάδα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook