Συνεχίζεται η παράνομη υλοτομία σε διάφορες δασικές περιοχές του νομού Χανίων απο κάποιους που - εν όψει του επόμενου δύσκολου οικονομικά χειμώνα - επιδιώκουν να μετατρέψουν σε καυσόξυλα τα λιγοστά δάση που έχει απομείνει.

Τελευταίο περιστατικό, μόλις χθες στο Κεραμαριανό φαράγγι της Κισάμου, όπου δασικοί υπάλληλοι βρήκαν κομμένα πλατάνια.

Αναλυτικότερα σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Χανίων αναφέρονται τα εξής :

" Η οικονομική δυσπραγία της εποχής μας έχει επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα της κοινωνικής ζωής.

Μια από τις λιγότερο φωτισμένες πλευρές είναι και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από ενέργειες και παραλείψεις με δικαιολογία την κρίση, που τείνει να καταστεί και κρίση αξιών.

Η Δ/νση Δασών Χανίων προκειμένου να προλάβει ένα από τα φαινόμενα, αυτό της παράνομης υλοτομίας δασικών δένδρων, με καθημερινούς ελέγχους της, προσπαθεί να αποτρέψει την καταστροφή εις βάρος της κοινής δασικής μας περιουσίας.

Σε έλεγχο μας στην περιοχή Κεραμάρι Καλαθενών, «Κεραμαριανό Φαράγγι», του Δήμου Κισάμου εντοπιστήκαν από δασικούς υπαλλήλους την Τετάρτη 6 Ιουνίου περίπου δεκαπέντε κυβικά μέτρα, παράνομα υλοτομημένων και επιμελώς στοιβαγμένων δέντρων πλατάνου.

Θα σχηματιστούν δικογραφίες εις βάρος των δραστών, φυσικών και ηθικών αυτουργών, και θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων."