Την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. για την «Επεξεργασία και Επαναχρησιμοποίηση Εκροών Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας», έργο προϋπολογισμού 37.900.000,00 €, ενέκρινε χθες κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Είμαι ευχαριστημένος γιατί σε λιγότερο από ένα χρόνο, στον 1ο χρόνο της θητείας μου, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σ’ ένα από τα σημαντικότερα έργα, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει ουσιαστικά την προστασία του περιβάλλοντος στην Αττική. Θέλω ακόμη να επισημάνω ότι σήμερα Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος το μεγάλο αυτό έργο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει κάθε προσπάθεια για ουσιαστική βελτίωση του.

Το εμβληματικό έργο της επαναχρησιμοποίησης των νερών της Ψυττάλειας θα επιτρέψει αντί το νερό της επεξεργασίας των λυμάτων να χύνεται στο Σαρωνικό, με κατάλληλη επεξεργασία να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί για άρδευση σε πολλούς Δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Καλώ τους Δήμους να προσκομίσουν ώριμες μελέτες για σημαντικά έργα προκειμένου να τις εντάξουμε στο σχεδιασμό της Περιφέρειας. Τονίζω ότι, αυτά τα μεγάλα έργα όχι μόνο έρχονται να επιλύσουν χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας σε μια περίοδο όπου η ανεργία πλήττει σκληρά τη χώρα μας.

Υπέρ τάχθηκαν οι παρατάξεις «ΑΤΤΙΚΗ -ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» χαρακτηρίζοντας το έργο ως ένα από τα σημαντικότερα έργα της Περιφέρειας Αττικής και την απόφαση ως «σωστή πολιτική επιλογή» και η παράταξη «ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ» συνεχάρη την Περιφέρεια Αττικής για το σημαντικότατο όπως το χαρακτήρισε έργο.

Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» και «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» ενώ κατά της σύμβασης τάχθηκε η παράταξη «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».

econews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook