«Φέρτε μου το στέμμα», φωνάζει σε κάθε του παράσταση στο Roland Garros … χώματος, Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος πραγματοποιώντας έναν ακόμα περίπατο κόντρα στον Νίκολας Αλμάγκρο (3-0), «τσέκαρε» το εισιτήριο για τα ημιτελικά του παριζιάνικου Grand Slam.
Ο Ισπανός, Νο 13 της παγκόσμιας κατάταξης, δυσκόλεψε μόνο στο πρώτο σετ τον συμπατριώτη του, υποκύπτοντας τελικά στο τάι-μπρέικ (7-4) μετά από 62 λεπτά. 
Με ανεβασμένη πλέον την ψυχολογία, ο Ναδάλ μπήκε με φόρα στο δεύτερο σετ, όπου με δύο μπρέικ το «τελείωσε» σε 45 λεπτά (6-2). Και μπορεί η βροχή στο τρίτο σετ να ανέκοψε λίγο την φόρα του, ωστόσο παρά το γεγονός ότι ο Αλμάγκρο «φλέρταρε» αρκετές φορές με το μπρέικ, ο «Ράφα» ήταν αυτός που έσπασε πρώτος το σερβίς του αντιπάλου του, κάνοντας το 5-3, για να σφραγίσει τελικά την 50η του νίκη στο Roland Garros (6-3).
Στα ημιτελικά ο Ναδάλ θα βρει απέναντί τον επίσης συμπατριώτη του Νταβίντ Φερέρ (Νο 6) ο οποίος επιβλήθηκε του Άντι Μάρεϊ (Μεγάλη Βρετανία, Νο 4) 3-1 (6-4, 6-7, 6-3, 6-2) στον άλλο προημιτελικό της ημέρας.
Όσο για το άλλο ζευγάρι του ημιτελικού, αυτό δεν είναι άλλο από το Τζόκοβιτς – Φέντερερ…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook