Τρείς συλλήψεις και 13 ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν η "σοδειά" των αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων στην διάρκεια εφόδου σε internet cafe επι της οδού Αποκορώνου των Χανίων.

Η έφοδος έγινε χθες το βράδυ και συνελήφθησαν  ένας ημεδαπός ηλικίας 54 ετών, ως υπεύθυνος καταστήματος – καφετέριας και δύο άτομα, πελάτες του καταστήματος, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ αναζητείται 33χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια του καταστήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, για την πάταξη του φαινομένου των παράνομων τυχερών παιγνίων, κατελήφθη ο 54χρονος, να έχει επιτρέψει συνολικά σε δύο  ημεδαπούς ηλικίας 43 και 55 ετών να συμμετέχουν στο τυχερό και απαγορευμένο παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ».

Ο 54χρονος είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία σε χώρο του καταστήματος δέκα τρείς (13) ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με λογισμικό πρόγραμμα τυχερών παιγνιδιών «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ» σε διάφορες παραλλαγές, ενώ κατά τη διάρκεια του ελέγχου, είχε ειδικό τηλεχειριστήριο για τη διακοπή της διεξαγωγής του παιγνίου το οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα πέντε (155) ευρώ, προερχόμενο από τις εισπράξεις για τη διεξαγωγή του παιγνίου,
 δεκατρείς (13) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και
 ένα (1) ηλεκτρονικό τηλεχειριστήριο απενεργοποίησης των παιγνίων από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (07-06-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.