Επίθεση από 20 άγνωστους κρανοφόρους, που επέβαιναν σε μηχανάκια στην περιοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου, δέχτηκε την Τρίτη δημοσιογράφος της Jerusalem Post Τζιλ Σέφλερ, σύμφωνα με την ίδια την εφημερίδα. Η αστυνομία ήταν απούσα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της αγγλόφωνης εφημερίδας, ο Σέφερ βρισκόταν στην περιοχή, όταν η ομάδα με τα κράνη και λοστούς επιτέθηκε σε πρόσφυγες, μετανάστες και άστεγους επί ένα 15λεπτο.

Οπως αναφέρει ο Σέφερ δεν γνωρίζει την πολιτική ταυτότητα των δραστών και αν προέρχονταν «από την ακροδεξιά ή την ακροαριστερά», ενώ η εφημερίδα πιθανολογεί ότι αυτοί μπορεί  να ήταν «αναρχικοί σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που κυνηγούσαν εμπόρους ναρκωτικών ή μέλη της Χρυσής Αυγής, μιας νεοναζιστικής οργάνωσης, γνωστής για επιθέσεις και χτυπήματα σε ξένους».

Ο Σέφλερ βρισκόταν στην Ελλάδα για να κάνει ένα ρεπορτάζ σχετικά με τη Χρυσή Αυγή και υποστηρίζει ότι στάθηκε τυχερός που δεν τραυματίστηκε πιο σοβαρά.

Αναφέρει εξάλλου ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη δράση ακραίες ομάδες ομάδες που επιχειρούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Αναφέρει ότι οι αρχές της χώρας οφείλουν να παρέμβουν για να προστατεύσουν τους μετανάστες, τους τουρίστες και τους δημοσιογράφους από το κύμα βίας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Δήμος Αθήνας δεν απάντησε χθες σε σχετικές διαμαρτυρίες δημοσιογράφων γιατί, όπως είπε, δεν λειτουργούσε η υπηρεσία  e-mail.

in.gr