Μόνο ως αστείο μπορεί να ληφθεί η πρόσκληση της οικογένειας Ξημέρη σε…επενδυτές για το τμήμα μπάσκετ του Συλλόγου.

Την εποχή που ο ποδοσφαιρικός ΟΦΗ αδυνατεί να σταθεί στα πόδια του οικονομικά καθώς δεν υπάρχει χρηματοδότης να στηρίξει ένα μέγεθος όπως αυτό, του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού Σωματείου της Κρήτης, ο Βασ. Ξημέρης μέσα από ανακοίνωση του Ερασιτέχνη, κάνει γνωστό πως από τη νέα χρονιά δε θα μπορέσει να στηρίξει τον μπασκετικό ΟΦΗ, καλώντας εκείνους που μπορούν να το πράξουν.

Η κίνηση αυτή προκαλεί ποικίλα σχόλια, αφού δεν είναι λίγα τα μέλη της προηγούμενης διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ που κατηγορούν τον Βασίλη Ξημέρη ότι πήρε για λογαριασμό του Ερασιτέχνη τα λιγοστά χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την Α.Μ.Κ, με αποτέλεσμα το ταμείο να μείνει άδειο στην πιο κρίσιμη στιγμή.

Μια παρόμοια κρίσιμη στιγμή στιγμή για τον Μπασκετικό ΟΦΗ, επιλέγει να εγκαταλείψει το καράβι.

Μερικές εβδομάδες μετά ο ισχυρός άνδρας του Ερασιτέχνη επιλέγει να κάνει την σχετική ανακοίνωση για το μπάσκετ. Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων αναφέρεται :

\’\’…Η Διοίκηση κάνει έκκληση σε όσους επιθυμούν να γίνουν μέλη του Σωματείου ότι οι πόρτες ήταν και είναι ανοικτές. Χώρος για δουλειά και προσφορά υπάρχει για όλους. Ειδικά για το τμήμα Μπάσκετ η οικογένεια Ξημέρη τα τελευταία χρόνια αφιέρωσε πολύ χρόνο και βοήθησε οικονομικά τα μέγιστα προκειμένου το μπασκετ του Ο.Φ.Η να καταξιωθεί στο Μπασκετικό χώρο.

Μετά τα τελευταία γεγονότα και για όσα έχουν ακουστεί για το τμήμα Μπάσκετ τον τελευταίο καιρό, η αδιαφορία που διαπιστώθηκε σε συνδυασμό με τις γνωστές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν, το Σωματείο και η οικογένεια Ξημέρη αδυνατούν να στηρίξουν μία νέα προσπάθεια.

Για όσους νομίζουν ότι η οικογένεια Ξημέρη είναι το πρόβλημα, εμείς με αίσθημα ευθύνης έχουμε πάρει τις αποφάσεις μας με γνώμονα μόνο το συμφέρον του Σωματείου, το οποίο υπηρετούμε τόσα χρόνια με αγάπη και πάθος. Η ιστορία του καθενός μας και η προσφορά του είναι καταγεγραμμένη διαχρονικά. Λάθη ή παραλείψεις μπορεί να έχουν γίνει, αλλά το ιστορικό ρητό λέει: «όποιος εργάζεται θα κάνει και λάθη».

Είναι κρίμα μία τέτοια επιτυχημένη προσπάθεια να πάει χαμένη. Ευκαιρία είναι να δείξουν έμπρακτα όσοι αγαπούν το Σωματείο και το Μπάσκετ να έλθουν να αναλάβουν για να συνεχίσει αυτή η προσπάθεια.

Η Διοίκηση είναι ανοικτή για διάλογο με κάθε ενδιαφερόμενο που θα ήθελε να αναμειχθεί με τα δρώμενα του Σωματείου και κατ’επεκταση και για το τμήμα Μπασκετ.

Επειδή πρέπει έγκαιρα να γίνει ο προγραμματισμός όλων των τμημάτων για την νέα αγωνιστική περίοδο, μέχρι το τέλος του Ιουνίου πρέπει να ληφθούν αποφάσεις.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook