Η Μητέρα της Δημοκρατίας θεωρείται η Ελλάδα. Βασικές αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος της αρχαίας Ελλάδας ήταν η ισονομία, η αξιοκρατία και η ελευθερία λόγου.

Ένα Δημοκρατικό κράτος έχει καθήκον να επιτρέπει στον λαό του, να ορίζει τη ζωή του και τα πιστεύω του κατά βούληση.

Η μόνη υποχρέωση που έχει, είναι να σέβεται τα δικαιώματα και την ελευθερία του διπλανού του.

Η Ελλάδα, καθώς γέννησε τη Δημοκρατία, θεωρείτε από όλο τον κόσμο ως η πηγή της Δημοκρατίας. Αυτή η πηγή το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνετε να περνάει την μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική κρίση παγκόσμιος. Από την οικονομική κρίση, η Ανθρωπότητα έχει τη δύναμη να επιβιώσει, να σωθεί, να εξελιχθεί, να ανατρέψει καταστάσεις και καθεστώτα. Η κρίση της Δημοκρατίας, από την άλλη, έχει την τρομερή δύναμη να καταβροχθίζει οτιδήποτε βρίσκετε δίπλα της και απέναντι της.

Όπως είχα αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο Η επόμενη ημέρα, των Εκλογών, στην Ελλάδα … Η είσοδος της Χρυσής Αυγής, στην Ελληνική Βουλή, την χαρακτηρίζω, ως άτομο ιδεολογικά δημοκρατικό, απόλυτα δημοκρατική. Ανήκουμε σε μία δημοκρατική χώρα. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε υποχρέωση, απέναντι στα πιστεύω μας να ακούμε και να σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη του κάθε ένα. Όμως σαν άνθρωπος, με αισθήματα και γνώση της ιστορίας, μου προκαλεί φόβο, για το μέλλον της ανθρωπότητας…

Ένας άνθρωπος που επιθυμεί να κάτσει στα έδρανα της βουλής, ως εκπρόσωπος του λαού, δεν δικαιούται να ταπεινώνει, να εξευτελίζει, να χειροδικεί και να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε είδος βίας σε άτομα και ιδεολογίες. Είναι υποχρεωμένος, να υπερασπίζεται τα πιστεύω του και την προσωπική ιστορία του. Είναι υποχρεωμένος, να σέβεται τον λαό που εκπροσωπεί. Είναι υποχρεωμένος, να σέβεται τον συνάνθρωπό του με τις ιδιαιτερότητες και τη διαφορετικότητά του.

Ένα κράτος για να είναι Δημοκρατικό δεν φτάνει μόνο να το ορίζει το Σύνταγμά του. Δίνει καθημερινά εξετάσεις και το αποδεικνύει κάθε στιγμή, κάθε λεπτό. Από τον Πρώτο Άρχοντα μέχρι τον τελευταίο εργάτη αυτής της Χώρας. Όταν ένας λαός φτάνει στο σημείο να παρακολουθεί τους εκπροσώπους του να ευτελίζουν το πολίτευμα της χώρας του και να μην υπάρχει ουσιαστική αντίδραση για αυτό, τότε, αυτός ο λαός, δυστυχώς, δεν αξίζει να έχει τη Δημοκρατία στο λεξιλόγιό του.

Σε λίγες ημέρες η Ελλάδα έχει Εκλογές. Ο λαός, έχει την δυνατότητα για άλλη μια φορά να εκλέξει τα άτομα που θέλει να τον εκπροσωπήσει. Έχει τη δυνατότητα, να εκλέξει το κόμμα που θα τον κυβερνήσει. Στις προηγούμενες εκλογές, αρκετοί ψηφοφόροι, θέλησαν να δώσουν την ψήφο τους σε άτομα και παρατάξεις, που με τα πιστεύω τους αιματοκύλισαν , χρόνια πριν, την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Αν στις 18 Ιουνίου, αυτά τα άτομα και αυτές οι παρατάξεις παραμείνουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τότε οι εικόνες που παρακολουθήσαμε σήμερα (Βουλευτής να χειροδικεί Βουλευτή- Γυναίκα) θα είναι καταστάσεις που θα ζούμε καθημερινά. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι πράξεις που θα έχει νομιμοποιήσει ο ελληνικός λαός.

Δέσποινα Βογιατζάκη
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook