Πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου μας, προετοιμάζει η Δημοτική Αρχή των Χανίων, για τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Οι δράσεις αυτές θα οδηγήσουν στην υλοποίηση της εκστρατείας  «Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη» σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library».

Οι σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις και δράσεις, θα απευθύνονται τόσο στα παιδιά όσο και στην εμπλοκή γονέων και ενηλίκων και μέσω αυτών θα επιχειρήσουν να ζωντανέψουν τις Βιβλιοθήκες, έτσι ώστε να αποτελέσουν σημεία αναφοράς των τοπικών κοινωνιών. Αυτές θα καλύπτουν διάφορους τομείς:  εικαστικά, θέατρο, περιπάτους μέσα στην πόλη, αναγνώσεις και αφηγήσεις.

 Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε να υποστηρίξετε την υλοποίηση της δημιουργικής αυτής πρωτοβουλίας, ως εθελοντές, προσφέροντας την καλή σας διάθεση και τις δεξιότητές σας, για όσο χρονικό διάστημα επιθυμείτε, τη θέληση για νέες εμπειρίες και ανιδιοτελή προσφορά στα παιδιά και την κοινότητα ώστε οι Βιβλιοθήκες να γίνουν καταφύγια δημιουργικότητας και μάθησης, που αντηχούν παιδικά γέλια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, ταξίδια μέσα στην πόλη, βόλτες μέσα στα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

 Ενδεικτικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο μπορείς να συνεισφέρεις στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων:

1. Ως εμψυχωτής/ρια κάποιας δημιουργικής δραστηριότητας

Μπορείς να αναλάβεις τη διεξαγωγή μιας δραστηριότητας η οποία θα υλοποιηθεί στη βιβλιοθήκη σου αυτό το καλοκαίρι. Παραδείγματα δραστηριοτήτων είναι: αφήγηση παραμυθιού, ζωγραφική, θεατρικό παιχνίδι, καλλιτεχνικές κατασκευές, εργαστήριο πληροφορικής για παιδιά κ. α. Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά τις 15 Ιουνίου.

2. Υποστήριξη του εμψυχωτή στη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων

Οι εμψυχωτές των δραστηριοτήτων χρειάζονται συχνά τη βοήθεια ενός ατόμου. Αν αγαπάς τα παιδιά και σου αρέσουν οι δημιουργικές δραστηριότητες, μπορείς να γίνεις το “δεξί” χέρι του εμψυχωτή και να μοιραστείς τον ενθουσιασμό των παιδιών.

3. Προβολή/επικοινωνία/προώθηση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας.

Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της Καλοκαιρινής Εκστρατείας είναι η προβολή της στην τοπική κοινωνία. Περιλαμβάνει την σύνταξη δελτίων τύπου, blog, διανομή του προωθητικού υλικού, την επαφή με τα τοπικά ΜΜΕ και προσέλκυση μικρών χορηγιών.

4. Ψηφιακή καταγραφή της Καλοκαιρινής Εκστρατείας (φωτογραφίες, βίντεο)

Μια πολύ σημαντική αποστολή είναι η ψηφιακή καταγραφή των δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Φωτογραφίες, βίντεο, καθώς και μικρές συνεντεύξεις των συμμετεχόντων αποτελούν στοιχεία της καταγραφής. Ο τρόπος καταγραφής θα επιλεγεί σε συνεργασία με το προσωπικό της βιβλιοθήκης

Το σύνθημα μας είναι: «Συμμετέχοντας ως εθελοντές βοηθάμε τις Βιβλιοθήκες μας, βοηθάμε το Δήμο μας».

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 15 Ιουνίου. Σχετικές πληροφορίες θα δίδονται στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων: 2821- 3- 41662 (Προϊσταμένη κα Β. Χουδαλάκη) και μέσω e-mail: [email protected]

.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook