Στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ και τις ηλεκτρονικές πύλες των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης διεθνώς αναπαράγεται η είδηση και το βίντεο της άγριας επίθεσης του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου.

Τα ξένα περιγράφουν την επίθεση, μεταφέρουν το κλίμα από την Ελλάδα και γράφουν για ένα κόμμα που αρνείται πεισματικά ότι είναι νεοναζιστικό, παρόλο που ο αρχηγός του χαιρετά χιτλερικά και αρνείται την ύπαρξη θαλάμων αερίων στο Άουσβιτς, και το οποίο μπήκε στη Βουλή πάνω στο «κύμα» της οργής κατά των μεταναστών σε μία Ελλάδα βυθισμένη στη λιτότητα.

Η επίθεση, το ένταλμα σύλληψης και η οργισμένη καταδίκη του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα βρίσκεται στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα και τις σελίδες του BBC, του γερμανικού Spiegel, των μεγαλύτερων εφημερίδων της Ιταλίας, της ισπανικής El Mundo, του Nouvel Observateur, του MSNBC στις ΗΠΑ, καθώς και τη ισραηλινή Haaretz και του αραβόφωνου Al Arabiya και των περισσότερων ειδησεογραφικών μέσων διεθνώς.

«Βουλευτής της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής καταζητείται για επίθεση» τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση του BBC, το οποίο έχει ανέβει πρώτο στη λίστα με τα πιο διαβασμένα θέματα στο δικτυακό τόπου του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου.

Στο άρθρο παρατίθεται η σειρά των γεγονότων όπως εκτυλίχθηκαν στον τηλεοπτικό «αέρα» της εκπομπής του ANT1. Υπογραμμίζονται οι κατηγορίες για ρατσισμό και επιθέσεις κατά μεταναστών που δέχεται η Χρυσή Αυγή, και σημειώνεται πως ο ηγέτης της Νίκος Μιχαλολιάκος έχει αρνηθεί την ύπαρξη θαλάμων αερίων στο Άουσβιτς και έχει αμφισβητήσει το Ολοκαύτωμα, όμως αρνείται τον προσδιορισμό του κόμματος ως νεοναζιστικού.

Στον πολιτικό σάλο που προκλήθηκε με την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη αναφέρονται με εκτενή τηλεγραφήματα τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press, επισημαίνοντας ότι η Χρυσή Αυγή, που συγκέντρωσε σχεδόν 7% στις εκλογές της 6ης Μαΐου, κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών.

«Ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος χτυπά δύο βουλευτές σε απευθείας μετάδοση» γράφει η ιταλική εφημερίδα La Repubblica φιλοξενώντας το επίμαχο βίντεο στο άρθρο, το οποίο αναρτούν πολλοί χρήστες στο Διαδίκτυο. Την είδηση και το βίντεο μεταδίδει επίσης στην Corriere della Sera, η οποία επισημαίνει πως η ένταση αυξάνεται σχεδόν μία εβδομάδα πριν τις εκλογές.

Το γερμανικό Spiegel μεταδίδει στην ηλεκτρονική του πύλη την είδηση του ξυλοδαρμού υπό τον τίτλο «νεοναζί πολιτικός χτυπά συνάδελφο της αριστεράς» και παρουσιάζει σχετικό φωτορεπορτάζ.

Η είδηση μεταδίδεται επίσης στην Ισπανία και τη Γαλλία με τον Nouvel Observateur να γράφει για τον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής που επιτίθεται σε δύο βουλευτές ζωντανά στην τηλεόραση.

«Μέλος του νεοναζιστικού κόμματος καταζητείται για επίθεση σε βάρος γυναίκας βουλευτή σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση» αναφέρει το σχετικό άρθρο στην αγγλόφωνη έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz.

Τα γεγονότα καλύπτουν επίσης τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης με το δίκτυο MSNBC να μιλά στο δικτυακό του τόπο για «ανθρωποκυνηγητό» για Έλληνα βουλευτή, ενώ η είδηση με την επίθεση και το ένταλμα σύλληψης του Ηλία Κασιδιάρη φιλοξενείται και στο δικτυακό τόπο του δικτύου Al Arabiya.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook