Πρόγραμμα εθελοντικών περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων οργανώνει ο δήμος Αγίου Νικολάου το Σάββατο 9 και το Σάββατο 16 Ιουνίου. Αναλυτικά στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται: 

Στο πλαίσιο της και σε συνέχεια περιβαλλοντικών δράσεων της διεθνούς εθελοντικής καμπάνιας Let’s do it στη Νεάπολη, που πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία στις 5 και 12 Μαΐου (στο Μοναστήρι Φραρώ , στην Πλατεία Βερντέν και στον Αύλειο χώρο ΚΑΠΗ), ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και υπεύθυνος συντονισμού κ. Μιχάλης Μαρής συγκάλεσε συνεδρίαση, την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στη Νεάπολη, με σκοπό την κατάρτιση του προγράμματος των επόμενων δράσεων.

Ο κ. Μαρής αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για την συνεχή παρουσία τους και τη συμμετοχή τους, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα των δραστηριοτήτων αυτών και δήλωσε ότι: «Οι δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς δίνουν στον κάθε ένα από εμάς την ευκαιρία να συμμετέχει και να εμπλέκεται στη ζωή της κοινότητας, της πόλης, της γειτονιάς, του χωριού κ.α. με στόχο τη φροντίδα του περιβάλλοντος , την ανάπτυξη της ομαδικότητας καθώς επίσης και τη βοήθεια στο συνάνθρωπό μας όταν έχει ανάγκη.»

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μεθυμάκης Δημοσθένης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεάπολης κ. Γιάννης Τσιχλής, η αντιπρόεδρος της Δ.Κ. Νεάπολης κ. Μαρία Φορτετζανού, η πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Παιδιού Λασιθίου κ. Χρύσα Φαρσάρη, ο πρόεδρος της ΠΛΕΑΜ κ. Γιώργος Μαυροειδής, ο αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νεάπολης κ. Γιαλελάκης Γιάννης, η πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Νεάπολης κ. Σόφη Κορομπύλια, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Νέων Νεάπολης κ. Χάρης Σιαμπάνης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Φυσιολατρικού Συλλόγου Βρυσών κ. Κοφινάκης Νίκος, η πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Λατσίδας κ. Μαρία Συλλιγάρδου, η πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βουλισμένης Αντωνάκη Μαρία, η κ. Δόξα Λιουδάκη, μέλος τοπικής Κοινότητας Βουλισμένης και ο κ. Δημήτρης Αγγελάκης πρόεδρος πολιτιστικού Συλλόγου Βουλισμένης. Ο αναγκαίος εξοπλισμός για τις εργασίες είναι προσφορά από το Δήμο Αγίου Νικολάου και τους εθελοντές.

Η εθελοντική ομάδα Let’s do it Νεάπολης καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στις δραστηριότητες που διοργανώνονται για το περιβάλλον και μας καλούν να αναλάβουμε ενεργό δράση για την προστασία του, στέλνοντας ένα σημαντικό περιβαλλοντικό μήνυμα ευαισθησίας για τον πλανήτη.

Πρόγραμμα περιβαλλοντικών δράσεων:

1. Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, 10.00 το πρωί στη Νεάπολη
α) Εκκλησάκι του Άγιου Ονουφρίου – Περιβαλλοντική δράση καθαρισμού, ευπρεπισμού από την 1η Ομάδα εθελοντών.
β) Κέντρο Προστασίας Παιδιού Λασιθίου, καθαρισμός και ευπρεπισμός Αύλειου Χώρου από τη 2η Ομάδα εθελοντών.

2. Σάββατο 16 Ιουνίου 2012, 9.00 το πρωί στη Βουλισμένη
Καθαρισμός και ευπρεπισμός Μονοπατιού προς Βιγλί, Καθαρισμός περιοχών Βιγλί και Πασχαλίγο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook