Σε λεκτικό διαπληκτισμό ενεπλάκησαν το μεσημέρι της Πέμπτης δύο μέλη και ένας υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής με κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ. Αφορμή στάθηκε ο εγκάρδιος χαιρετισμός υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ με ψηφοφόρους που βρίσκονταν σε καφετέρια του Σιδηροκάστρου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το συμβάν ξεκίνησε από την αντίδραση των μελών της Χρυσής Αυγής για την παρουσία του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, στον οποίο αρχικά επιτέθηκαν για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατέληξαν με προσωπικές ύβρεις εναντίον του.

Η επέμβαση του πρώην βουλευτή και εκ νέου υποψηφίου, Στάθη Κουτμερίδη, πυροδότησε την κατάσταση, με αποτέλεσμα οι τόνοι να ανεβούν επικίνδυνα.

Καταλυτική στάθηκε η άμεση επέμβαση του ιερέα που βρισκόταν μπροστά στο συμβάν, καθώς και των πελατών του καταστήματος που απέτρεψε την περαιτέρω εμπλοκή των μελών της Χρυσής Αυγής και των μελών του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ.

Άμεση ήταν η επέμβαση του αστυνομικού τμήματος Σιδηροκάστρου, όπου προσέφυγαν οι εμπλεκόμενοι για να υποβάλλουν μήνυση για φραστική επίθεση, ύβρεις και συκοφαντική δυσφήμιση.