Την προσπάθεια των εταιριών έτοιμου Σκυροδέματος στο Ηράκλειο να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενούς τους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις καταγγέλλει το Σωματείο των εργαζομένων στον κλάδο.
Αναλυτικά, σε ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται:

\”Το Σωματείο Εργαζομένων Ετοίμου Σκυροδέματος καταγγέλλει τις επιθέσεις και τους ωμούς εκβιασμούς που δέχονται εργαζόμενοι στις εταιρείες Έτοιμου Σκυροδέματος στο Ν. Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίες εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση δεν διστάζουν να πιέζουν ασφυκτικά τους εργαζόμενους να αποδεχτούν είτε παράνομες μειώσεις στις αποδοχές τους, είτε υπογράφοντας παράνομες ατομικές Συμβάσεις Εργασίας.

Ενημερώνουμε τους εργοδότες, που πιθανόν να αγνοούν ότι, η Συλλογική Κλαδική Σύμβαση Εργασίας των εργαζόμενων οδηγών και χειριστών του κλάδου είναι σε ισχύ, συνεπώς είναι παράνομη οιαδήποτε προσπάθεια μη εφαρμογής της ΣΣΕ και η επιβολή ατομικών συμβάσεων για μείωση μισθού . Οι παραπλανητικές πρακτικές που εφαρμόζουν πληθώρα επιχειρήσεων κάνοντας χρήση του Αντεργατικού Μνημονιακού Εκτρώματος, αφορά μόνο την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Απαιτούμε να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων δηλώνοντας ότι το Συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει την συνέχιση του σχεδίου τους και καλούμε τους αρμόδιους να πάρουν θέσει προκειμένου να αποτραπούν τέτοιου είδους μονομερείς ενέργειες αλλά και να αποφευχθεί ντόμινο αλυσιδωτών παραβιάσεων που θα επιφέρει την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook