Συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορέων της αγοράς του νομού, είχε την Τετάρτη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο υποψήφιος βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βολουδάκης δήλωσε μεταξύ άλλων οτι ο κόσμος της αγοράς, οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι ξενοδόχοι, είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα της οικονομίας.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Βουλουδάκη έχει ως εξής:

 «Ο κόσμος της αγοράς, οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες, οι ξενοδόχοι, είναι οι πρώτοι που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα της οικονομίας. Συζητήσαμε σήμερα  με τους φορείς της αγοράς των Χανίων, την τρέχουσα πολιτική και οικονομική συγκυρία, και τις προτάσεις οικονομικής πολιτικής που έχουν υποβληθεί από τα κόμματα.

Από πλευράς μου, παρουσίασα στους φορείς τις κεντρικές ιδέες του οικονομικού προγράμματος της Ν.Δ., με έμφαση στα σημεία που κατά την προσωπική μου άποψη έχουν τη μεγαλύτερη σημασία για την έξοδο από την κρίση.  Όχι περαιτέρω φορολογικές επιβαρύνσεις – όχι οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι οποίες πνίγουν την αγορά και οδηγούν σε ύφεση από την οποία τελικά υποφέρουν όλοι. Σήμερα δεν είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και τροποποίηση των αποδεδειγμένα λανθασμένων πολιτικών του.  Μπορούμε να εκμεταλλευθούμε το ευνοϊκοτερο για τις θέσεις αυτές κλίμα στην Ευρώπη, για να πετύχουμε ουσιαστική βελτίωση των όρων του οικονομικού προγράμματος, που πέραν των ανωτέρω θα πρέπει να δώσει έμφαση στην ενίσχυση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία, ιδιαίτερα τη ρευστότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μπορούμε ακόμη σε συνεννόηση με τους εταίρους μας να κινητοποιήσουμε τους πόρους του ΕΣΠΑ που σήμερα λιμνάζουν, πόρους της τάξεως των 15 δις, που μπορούν να δώσουν ανάσα στην οικονομία, ανάσα που σημαίνει πάνω από όλα νέες θέσεις εργασίας.  Μιλήσαμε ακόμη για την ανάγκη σταθερού και απλού φορολογικού συστήματος, με μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ, με στόχο ο ανώτατος συντελεστής να είναι 19%, της εστίασης 9% και του τουριστικού πακέτου στο 5%. Από τη μια έχουμε αυτό το πρόγραμμα, μετρημένο ρεαλιστικό και κοστολογημένο. Από την άλλη έχουμε διάφορες παραλλαγές μιας πλάνης. Της πλάνης του «λεφτά υπάρχουν».

Αυτό λένε ουσιαστικά όσοι –όπως ο ΣΥΡΙΖΑ- ισχυρίζονται ότι είναι δυνατόν να καταγγείλουμε μονομερώς τη δανειακή σύμβαση. Γιατί μια τέτοια μονομερής καταγγελία ή ακύρωση των δεσμεύσεών μας  θα οδηγήσει σε διακοπή της χρηματοδότησης από τους εταίρους μας, τη στιγμή που η πατρίδα μας προβλέπεται να έχει φέτος πρωτογενές έλλειμα που θα ξεπεράσει τα δυο δις ευρώ. Τα χρήματα που θα λείψουν αν διακοπεί η χρηματοδότηση θα οδηγούν σε συνθήκες σαν αυτές που ζούμε με την έλλειψη των φαρμάκων.  Στο τέλος ενός τέτοιου δρόμου, βρίσκεται η έξοδος από το ευρώ. Μια έξοδος που θα πλήξει πρώτα τους οικονομικά ασθενέστερους, καθώς σε τέτοια περίπτωση τα εισαγόμενα αγαθά (μεταξύ των οποίων δυστυχώς βρίσκονται και τα περισσότερα είδη πρώτης ανάγκης) θα γίνονται κάθε μέρα και ακριβότερα. Όσοι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα αυτή, οφείλουν να αντιδράσουν απέναντι στις δυνάμεις της ανευθυνότητας οι οποίες «σπεκουλάρουν» πολιτικά πάνω στη δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου».

Στη συνάντηση μετείχαν οι εξής φορείς :

ΕΒΕΧ , Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών, Εμπορικός Σύλλογος Χανίων,  Ένωση Ξενοδόχων, Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης, Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων, Εμπορικός Σύλλογος Σούδας, Σύλλογος Καταστηματαρχών Δ.Πλατανιά, Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Δυτ.Κρήτης, Σύλλογος Ενοικιαζομένων Αυτοκινήτων και Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Ν.Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook