Την σιγουριά τους ότι ο αυριανός αγώνας μεταξύ των εθνικών ομάδων Ελλάδας-Ολλανδίας που θα γίνει στο ΔΑΚ Κλαδισού στις 7μμ (απευθείας ΕΤ-1) για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα έχει οργανωτική επιτυχία και θα αποτελέσει την αφετηρία για την διεξαγωγή και άλλων σημαντικών αγώνων στα Χανιά εξέφρασαν τοπικοί φορείς αλλά και άνθρωποι της ομοσπονδίας και της εθνικής.

Ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, δήλωσε: «Θεωρούμε ότι με διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας η πόλη μας, μετατρέπεται σε τόπο διεξαγωγής σημαντικών αθλητικών γεγονότων. Ο Δήμος Χανίων ενισχύει κάθε προσπάθεια, που συμβάλει στην καλλιέργεια και την ανάπτυξη του αθλητισμού , έχοντας ως βασική αρχή ότι η προαγωγή του αθλητισμού αποτελεί μέτρο σύγκρισης για το επίπεδο του πολιτισμού μιας κοινωνίας».

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πλατανιά, Νίκος Δασκαλάκης υπογράμμισε: «Εμείς σαν Δήμος κάθε τέτοια προσπάθεια, για υψηλού επιπέδου διεθνής αθλητικές εκδηλώσεις, την επικροτούμε και την στηρίζουμε. Πιστεύουμε και αισιοδοξούμε οι φίλαθλοι των Χανίων, θα δώσουν δυναμικό παρών στο αυριανό αγώνα!».,

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Νίκος Μάντζος, ευχαρίστησε αρχικά τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά, αλλά και τους επιχειρηματίες που συμβάλουν στην διεξαγωγή του αυριανού παιχνιδιού. Σε ότι αφορά την αναμέτρηση, τόνισε:

 «Σε πρώτη μοίρα είναι να προσφέρουμε ένα ωραίο αγωνιστικό κομμάτι, για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο. Παράλληλα θέλουμε να αφήσουμε ωραίες εικόνες στα παιδιά, ώστε για αυτά τέτοια γεγονότα είναι κίνητρο για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Σίγουρα αν κάνουμε ένα καλό παιχνίδι σε συνδυασμό με νίκη, θα είναι ευχάριστο και για εμάς. Βέβαια η πρόκριση, είναι κάτι απίθανο, αλλά στον αθλητισμό, ποτέ δεν λες ποτέ.

 Σίγουρα θα είναι σημαντικό να κερδίσουμε τις αναμετρήσεις, που έχουμε τώρα με την Ολλανδία, αφού θα πάρουμε βαθμούς στην συνολική μας, βαθμολόγηση στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες για την εθνική Ολλανδίας. Η ομάδα της έχει κάνει πρόοδο, σε σχέση με την τελευταία φορά το 2008 που την αντιμετωπίσαμε και τότε την είχαμε κερδίσει εύκολα.

Την σεβόμαστε όμως σαν ομάδα. Θετικό είναι το γεγονός ότι παίζουμε εδώ στα Χανιά, στο πρώτο παιχνίδι. Σίγουρα σε δύσκολες ημέρες, για τον κόσμο, όπως αυτές που περνάμε, θέλουμε εμείς σαν εθνική χάντμπολ να δώσουμε από τον αθλητισμό μια ανάσα αισιοδοξίας, με μια νίκη εδώ στο γήπεδο του Κλαδισού!».

Από πλευράς των διεθνών παικτών, στη συνέντευξη τύπου, μίλησε ο Γιώργος Χαλκίδης, που τόνισε: «Η Ολλανδία είναι καλή ομάδα. Έχει παίκτες που παίζουν στην Γερμανία. Είμαστε στο ίδιο περίπου επίπεδο. Θα είναι σίγουρα ένα αμφίρροπο παιχνίδι, ένα ντέρμπι. Καλώ τους φιλάθλους των Χανίων, να έρθουν και να γεμίσουν το κλειστό του Κλαδισού, να μας βοηθήσουν στην προσπάθεια μας. Έχουμε να τους δώσουμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Θα κάνουμε το παν να κερδίσουμε τον αυριανό αγώνα!».

Την ΟΧΕ, στη συνέντευξη τύπου, εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Δημήτρης Σταυρακάκης που τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την ΟΧΕ, το γεγονός ότι η εθνική μας ομάδα χάντμπολ ανδρών, έρχεται για 1η φορά στα Χανιά, για επίσημο διεθνές παιχνίδι. Παράλληλα, για 1η φορά και αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό, η πόλη των Χανίων, φιλοξενεί επίσημο διεθνή παιχνίδι, εθνικής ομάδας ανδρών, οποιαδήποτε ομαδικού αθλήματος. Το ΔΑΚ Κλαδισού, είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο, από τα καλύτερα κλειστά υψηλών προδιαγραφών που υπάρχουν στην Ελλάδα. Τόσο οι ιθύνοντες των Δήμων Χανίων, Πλατανιά, όσοι και οι χορηγοί έχουν συμβάλει αποφασιστικά για να γίνει μια άρτια διοργάνωση».

Ο πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Χάντμπολ Κρήτης Μανώλης Φάσουρας, επεσήμανε: «Ευχαριστούμε τους χορηγούς που μας βοήθησαν για να γίνει ο αυριανός αγώνας, αλλά και τους Δήμους Χανίων, Πλατανιά για την συμβολή τους. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα και περιμένουμε ο κόσμος να δώσει δυναμικό παρών. Το χάντμπολ βρίσκεται σε άνθηση στην πόλη των Χανίων, αφού εκτός από τον ΑΟ Κύδων που μας εκπροσωπεί στην Α1 Ανδρών, υπάρχουν και άλλες ομάδες που αναπτύσσουν το άθλημα. Μεγάλη ανταπόκριση υπήρξε και από τα Δημοτικά Σχολεία για την εκδήλωση της Ανάπτυξης που έγινε σήμερα και θα συνεχιστεί και αύριο στο ΕΑΚ Χανίων, όπου φέρνουμε τα μικρά παιδιά κοντά στον αθλητισμό και στο χαντμπολ.

Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος χάντμπολ του Κύδωνα Χανίων Νότης Ψυλλάκης, ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι φιλοξενούμε στα Χανιά, ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Καλούμε τους Χανιώτες να ενισχύσουν την προσπάθεια της εθνικής μας. Πιστεύω ότι ο Νομός μας μπορεί να αναλάβει τέτοιου είδους σημαντικές αθλητικές διεθνείς εκδηλώσεις. Η συμβολή των δύο Δήμων αλλά και των επιχειρηματιών και χορηγών, ήταν καθοριστική για να διεξαχθεί εδώ ο αγώνας, που αποτελεί και τουριστική διαφήμιση για το νησί μας και τα Χανιά».

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκε επίσης και ο Αντιδήμαρχος Χανίων Δημήτρης Λειψάκης.

Φεστιβάλ Χάντμπολ

Εν τω μεταξύ πριν τη συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το «Φεστιβάλ Δημοτικών Σχολείων Νομού Χανίων» για μικρούς αθλητές της τέταρτης, πέμπτης και έκτης Δημοτικού που έγινε στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΕΑΚ Χανίων.

Η Εθνική ομάδα των Ανδρών μετά την ολοκλήρωση της πρωινής της προπόνησης βρέθηκε κοντά στα παιδιά έπαιξε μαζί τους χάντμπολ μοίρασε αυτόγραφα και μύησε τους μικρούς αθλητές στα μυστικά του αθλήματος.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΟΧΕ, της Τοπικής Επιτροπής Χάντμπολ Κρήτης και με τη συμπαράσταση του Υπουργείο Παιδείας δια Δίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με επικεφαλής τον Διευθυντή Σχολικού Αθλητισμού κ Σ. Δασκαλάκη και με τη συμπαράσταση του Συμβούλου Φυσικής Αγωγής Χανίων και Ρεθύμνου κ. Γ.Λυρώνη.

Το φεστιβάλ συντόνισαν οι προπονητές, Νατάσα Ότοβιτς και Δημήτρης Πουλιδάκης και εκ μέρους της ΕΑΠ ΟΧΕ ο Κώστας Κότσιρας.

Αύριο Τετάρτη 9/3/2011 θα συνεχιστεί το φεστιβάλ τις ίδιες ώρες στην ίδια εγκατάσταση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook