Με πρωτοβουλία του αστυνομικού διευθυντή Χανίων κ.Μουρτζανού πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη το απόγευμα σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του Κυριακάτικου τοπικού ντέρμπι της fl2 μεταξύ Πλατανιά και ΑΟ Χανιά που θα διεξαχθεί στο Μάλεμε στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής.

Η σύσκεψη, έγινε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, ενδεικτικό των καλών σχέσεων που έχουν οι διοικήσεις των δυο συλλόγων, παρουσία και του υπεύθυνου μέτρων τάξης, του διοικητή του τμήματος Γαλατά και εκπροσώπων των ομάδων. Την ΠΑΕ Πλατανιάς εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Στέλιος Βαρουξάκης και ο υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων Λάμπρος Μαλτέζος ενώ εκ μέρους του ΑΟΧ παραβρέθηκε το αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Ευγένιος Αρετάκης (ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ.Χατζηδάκης είναι άρρωστος).

Ο αστυνομικός διευθυντής κ.Μουρτζανός, ήταν ξεκάθαρος στη τοποθέτηση του τονίζοντας την αναγκαιότητα να κυλίσουν όλα ομαλά δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα ή επεισόδιο και να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας γιορτή ανάμεσα στις δυο καλύτερες Χανιώτικες ομάδες που εκπροσωπήσουν το τόπο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Βέβαια θα υπάρχει και πρόληψη. Σύμφωνα με το σχέδιο της αστυνομίας θα υπάρχει έλεγχος κατά την είσοδο των φιλάθλων ώστε να μην περάσουν στο γήπεδο από κέρματα, αιχμηρά αντικείμενα, αναπτήρες και φωτοβολίδες, με τον κ.Μουρτζανό να ξεκαθαρίζει ότι να βρεθούν τέτοια αντικείμενα στην κατοχή φιλάθλων θα ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία.

Παράλληλα θα γίνει από την αστυνομία και έλεγχος του προαύλιο χώρου του γηπέδου ακόμα και την παραμονή του αγώνα. Βέβαια στο Μάλεμε τη Κυριακή θα υπάρχει και ισχυρή αστυνομική δύναμη, με τη παρουσία επιπλέον μιας διμοιρίας των ματ.

Η τοποθέτηση του κ.Μουρτζανού βρήκε απόλυτα σύμφωνους τους εκπροσώπους των δυο ΠΑΕ οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν από την πλευρά τους ότι περνάει από το χέρι τους για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι.

Όσο αφορά τους οργανωμένους του ΑΟΧ που θα θελήσουν να πάνε τη Κυριακή στο Μάλεμε, κλιμάκιο της αστυνομίας θα πραγματοποιήσει αυτοψία την Τετάρτη το πρωί στο γήπεδο του Μάλεμε ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν τα μέλη των blue boys.

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ για να υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών, θα πρέπει να υπογράψει σχετικά αναλαμβάνοντας τη ευθύνη η φιλοξενούμενη ΠΑΕ. Αν δεν γίνει αυτό τότε πρέπει πριν τον αγώνα να ενημερωθεί ο παρατηρητής αγώνα ώστε σε περίπτωση οποιουδήποτε συμβάντος πριν κατά τη διάρκεια ή μετά το ματς να καταγραφεί η υπαίτια πλευρά και να αποδοθούν οι ευθύνες.