Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής παραμένει ο 24χρονος φοιτητής Ιατρικής ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλβανό ληστή που εισέβαλε μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του στο σπίτι του στην Παιανία.

Ο νεαρός αναμένεται να οδηγηθεί λίγο μετά τις 9 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένου να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα και του ανακριτή. Στο πλευρό του θα βρίσκονται πολλοί κάτοικοι της περιοχής προκειμένου να συμπαρασταθούν στο φοιτητή και την οικογένεια του, καθώς λένε πως είναι απροστάτευτοι από κακοποιούς που αλωνίζουν στην περιοχή.

Άλλωστε, έχουν την καλύτερη εικόνα για τον 24χρονο Νίκο Δάβαρη, καθώς όπως λένε είναι ένα ήσυχο παιδί που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο και παράλληλα βοηθάει τον πατέρα του στις δύο ταβέρνες που διατηρεί. Τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα στην κοινωνία της Παιανίας, ενώ την καραμπίνα φέρεται να την κατείχε μόνιμα, καθώς ο νεαρός ήταν κυνηγός.

Όπως υποστηρίζει στο protothema.gr ο δικηγόρος του κ. Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από το συμβάν και δήλωσε πως δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να πυροβολήσει και να σκοτώσει το ληστή, ωστόσο πάνω στην καταδίωξη πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη και το όπλο εκπυρσοκρότησε.


Οργή και αναστάτωση στην Παιανία

Το άγριο σκηνικό που παίχτηκε χθες τα ξημερώματα στην Παιανία έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής, που βλέπουν σχεδόν κάθε βράδυ αδίστακτους κακοποιούς να μπουκάρουν στα σπίτια τους. Έτσι, οι πληροφορίες λένε πως ετοιμάζουν σειρά κινητοποιήσεων προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την Πολιτεία να λάβει σοβαρά μέτρα αστυνόμευσης για την προστασία τους.