Αντιφασιστική διαδήλωση διοργανώνεται απόψε στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο Ρεθύμνου, ενώ σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει νέες φασιστικές προκλήσεις στην πλατεία Μικρασιατών.

Αναλυτικότερα στην ανακοίνωση αναγράφονται τα εξής :

\”Γύρω στις 10:00 το βράδυ της Πέμπτης, τέσσερα άτομα νεαρής ηλικίας κινήθηκαν με πολύ απειλητικές διαθέσεις ενάντια σε μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο εκλογικό περίπτερο της οργάνωσης στην πλατεία Μικρασιατών.

Συγκεκριμένα, πρώτα επιτέθηκαν φραστικά σε συντρόφισσα που εκείνη τη στιγμή ετοίμαζε πανό για την αντιφασιστική διαδήλωση της Παρασκευής, ζητώντας της να απολογηθεί επειδή «γράφει για τη Χρυσή Αυγή» και αρπάζοντάς της στη συνέχεια το πανό.

Η αντίδραση των υπόλοιπων συντρόφων, αλλά και όλων όσοι βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην πλατεία ήταν άμεση, ενώ άλλοι έτρεξαν από τα κοντινά μαγαζιά για να δουν τι συνέβαινε.

Έτσι, μέσα σε λίγα λεπτά μαζεύτηκε πολύς κόσμος που γρήγορα απομόνωσε και έδιωξε τους φασίστες από την πλατεία, ενώ εκείνοι συνέχιζαν όλη αυτή την ώρα να προκαλούν και να εκτοξεύουν απειλές ενάντια σε μια δεύτερη συντρόφισσα: «Εμείς θα τα ξαναπούμε», «θα σου κάνω ότι έκανα σήμερα και στην πουτάνα σου» (εννοώντας προφανώς τη Λιάνα Κανέλλη του Κ.Κ.Ε. που το ίδιο πρωί είχε δεχτεί το γρονθοκόπημα του αρχιτραμπούκου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη).

Οι θρασύδειλοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής έφτασαν στο σημείο να καλέσουν την αστυνομία και να ισχυριστούν ότι τα μέλη της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. τους «δημιούργησαν πρόβλημα», πράγμα το οποίο, φυσικά, διέψευσαν οργισμένα όλοι όσοι βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στην πλατεία και είχαν δει με τα μάτια τους τι ακριβώς είχε συμβεί.

Η άμεση και μαζική κινητοποίηση του κόσμου ήταν που έδιωξε τους φασίστες από την πλατεία, και το ίδιο χρειάζεται να γίνει και σε ολόκληρη την πόλη.

Τα τελευταία κατορθώματα της Χρυσής Αυγής (ας θυμίσουμε και το ότι προεκλογικά είχαν κάψει το περίπτερο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στο Ρέθυμνο) δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για αυταπάτες και εφησυχασμό: πρόκειται για επικίνδυνους νεοναζί τραμπούκους.

Εχθρός τους δεν είναι το μνημόνιο ή το «σάπιο κατεστημένο», όπως προσπαθούν να μας πείσουν, αλλά οι άνθρωποι που αγωνίζονται για τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους, για παιδεία, υγεία και δουλειά για όλους. Στην πραγματικότητα, οι φασίστες είναι εκείνοι που προσπαθούν με όσες δυνάμεις έχουν να τσακίσουν ακριβώς αυτό το κίνημα που παλεύει για να υπερασπιστεί τις κοινωνικές κατακτήσεις και τις ελευθερίες όλων μας.

Δεν πρέπει να τους το επιτρέψουμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το φασισμό να ριζώσει στην πόλη μας. Χρειάζεται καθεμία και καθένας από εμάς να ενεργοποιηθεί σ’ αυτή την πάλη.

Τα σωματεία και οι συλλογικότητες της πόλης μας να πάρουν αποφάσεις για συμμετοχή σε ένα μεγάλο αντιφασιστικό μέτωπο, οι συζητήσεις για τη δημιουργία του οποίου έχουν ήδη ξεκινήσει και στο Ρέθυμνο, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook