Επικεντρωμένη στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος θα είναι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου στην Κρήτη, η οποία θα γίνει το πρώτο τετραήμερο του Σεπτεμβρίου.

Άλλωστε η 1η Σεπτεμβρίου – ημέρα έναρξης του εκκλησιαστικού έτους – με πρωτοβουλία του κ.κ.Βαρθολομαίου, έχει αφιερωθεί στην προστασία του περιβάλλοντος και κάθε χρόνο αυτή την ημέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης στέλνει σε όλους τους Χριστιανούς το σχετικό μήνυμα.

Φέτος, το μήνυμα αυτό, αναμένεται να σταλεί από τα Χανιά καθώς, ο κ.κ.Βαρθολομαίος θα έρθει στην Κρήτη το βράδυ του Σαββάτου 1 Σεπτεμβρίου. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί – εκτός των Χανίων – και το Ρέθυμνο, ενώ από το Φανάρι έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αντίστοιχες Μητροπόλεις.

\"\"

Το απόγευμα της Δευτέρας 3 Σεπτεμβρίου θα παραστεί στις εργασίες της ολομέλειας της Κ.Ε. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων.

Πρόκειται για κορυφαίο εκκλησιαστικό γεγονός με τεράστια βαρύτητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

\"\"   \"\"

Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του κ.κ.Βαρθολομαίου δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του, στις 4 Σεπτεμβρίου, θα εγκαινιάσει τις νέες οικολογικές εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου στις Κορακιές Ακρωτηρίου Χανίων.

Να σημειωθεί πως από το περασμένο Φθινόπωρο, μαθητές των εκπαιδευτηρίων έστειλαν επίσημη πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη για να επισκεφθεί τις βιοκλιματικές και τις νέες εγκαταστάσεις ΑΠΕ που λειτουργούν στα εκπαιδευτήρια.

Έτσι ο κ.κ.Βαρθολομαίος, το πρωί της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου θα ευλογήσει τις εγκαταστάσεις αυτές, στις οποίες θα ξεναγηθεί, ενώ θα γευματίσει με τους μαθητές σε επίσημο γεύμα που θα παρατεθεί στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Θεοδωροπούλου με την παρουσία και πολιτικών, εκκλησιαστικών και εκπαιδευτικών φορέων του νησιού.

Ναπολέων Σαραντίδης
[email protected]

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook