Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση εν βρασμώ ψυχής άσκησε ο εισαγγελέας στον 24χρονο φοιτητής Ιατρικής ο οποίος πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλβανό ληστή που εισέβαλε μαζί με έναν ακόμη ομοεθνή του στο σπίτι του στην Παιανία. Μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του ο 24χρονος θα οδηγηθεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία που του επιβλήθηκε.

Από νωρίς στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 150 κάτοικοι, φίλοι και συγγενείς του νεαρού που όταν είδαν τους αστυνομικούς να τον οδηγούν με χειροπέδες στα χέρια ξέσπασαν σε χειροκροτήματα δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους.

Οι γείτονες του έχουν άλλωστε την καλύτερη εικόνα για τον 24χρονο Νίκο Δάβαρη, καθώς όπως λένε είναι ένα ήσυχο παιδί που σπουδάζει στο πανεπιστήμιο και παράλληλα βοηθάει τον πατέρα του στις δύο ταβέρνες που διατηρεί. Τόσο ο ίδιος όσο και ο αδερφός του δεν έχουν δώσει κανένα δικαίωμα στην κοινωνία της Παιανίας, ενώ την καραμπίνα φέρεται να την κατείχε μόνιμα, καθώς ο νεαρός ήταν κυνηγός.

Όπως υποστηρίζει στο protothema.gr ο δικηγόρος του κ. Αλέξανδρος Αλεξανδράκης, ο εντολέας του είναι συντετριμμένος από το συμβάν και δήλωσε πως δεν είχε καμία απολύτως πρόθεση να πυροβολήσει και να σκοτώσει το ληστή, ωστόσο πάνω στην καταδίωξη πάτησε κατά λάθος τη σκανδάλη και το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Το άγριο σκηνικό που παίχτηκε χθες τα ξημερώματα στην Παιανία έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής, που βλέπουν σχεδόν κάθε βράδυ αδίστακτους κακοποιούς να μπουκάρουν στα σπίτια τους. Έτσι, οι πληροφορίες λένε πως ετοιμάζουν σειρά κινητοποιήσεων προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την Πολιτεία να λάβει σοβαρά μέτρα αστυνόμευσης για την προστασία τους.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook