Η ομάδα «p-public» από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Χανίων, το «Ελαιουργείον–Εργοστάσιο Τέχνης» του Δρομονέρου και το βιβλιοπωλείο «Εξάντας» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά, τον Δήμο Καντάνου-Σελίνου, την ΚΕ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων και την 28η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το στο πλαίσιο των δράσεων «Δημόσιος Χώρος: Τόπος & Μέσο Έκφρασης» παρουσιάζουν την Έκθεση Φωτογραφίας «the hint of life from behind the lines» της Μαρίας Μιχελογιάννη και του Κωνσταντίνου Σαπάνα στο Παρεκκλήσι της Παναγίας των Renier στην Παλιά Πόλη των Χανίων, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 στις 21:00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Στο φωτογραφικό αυτό διάλογο η Μαρία Μιχελογιάννη αποτυπώνει δημόσιους χώρους και τη σχέση μας με αυτούς, αφήνοντας τον θεατή να φαντάζεται τις δυνατότητες πολλαπλών μηνυμάτων. Οι φωτογραφίες είναι εμποτισμένες με μυστήριο καθώς αποτελούν λυρικές μεταφορές της ζωής και τον τρόπο με τον οποίο μια κοινωνία βλέπει τον εαυτό της.

Σε αντίστιξη ο Κωνσταντίνος Σαπάνας, με κεντρικό άξονα στη φωτογραφική του ενότητα τις κατευθυντήριες γραμμές και το βάθος πεδίου, απομονώνει έκδηλα κομμάτια του αστικού τοπίου δημιουργώντας αρμονικές συνθέσεις μέσω μιας σχεδόν κονστρουκτιβιστικής γωνίας λήψης προσεγγίζοντας μια ιδεατή ψυχρή αντικειμενικότητα. Σε αυτά τα οπτικά και νοητικά σταυροδρόμια, οι φόρμες και τα γεωμετρικά σχήματα ενώνονται και αποσυντίθεται σαν ένα φανταστικό puzzle, όπου οι γραμμές και οι λέξεις έχουν τη δική τους αυτόνομη πορεία μέσα και έξω από το κάδρο.

Εικαστική Επιμέλεια: «Ελαιουργείον-Εργοστάσιο Τέχνης».