Την δραματοποιημένη «εκδοχή» των διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Τ’ αγνάντεμα» και «Όνειρο στο Κύμα», θα παρουσιάσει η Εταιρεία Τέχνης «Βιολέττα», την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 9:00 μ.μ., στο θέατρο «Βλησίδη», ενώ μια ακόμη παράσταση δόθηκε χθες Σάββατο.

Τις παραστάσεις διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων – Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας ΑμεΑ – το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΗΦΑΑμεΑ) με τη συνεργασία της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ, με τιμή εισόδου 5 €, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του Κέντρου.

Σε συνέντευξη Τύπου, οι διοργανωτές απηύθυναν κάλεσμα στους συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις, στηρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλει το Κέντρο για την σωστή λειτουργία του, εν μέσω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύουμε.

«Σε μία περίοδο σοβαρής οικονομική κρίσης με δυσβάσταχτες συνέπειες, εμείς ως Δημοτική Αρχή επιχειρούμε με κάθε πρόσφορο μέσο να μετριάσουμε τις αρνητικές επιδράσεις στη ζωή κυρίως ευάλωτων συμπολιτών μας και μάλιστα παιδιών», επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Ενώ πρόσθεσε ότι «θα συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα την προσπάθειά μας αυτή, με σκοπό να γινόμαστε αποδοτικότεροι προς όφελος όσων έχουν περισσότερο ανάγκη».

«Στις προτεραιότητες της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, είναι η στήριξη εκδηλώσεων και δράσεων κοινωφελούς χαραχτήρα», τόνισε η πρόεδρος της Επιχείρησης, Νάνσυ Αγγελάκη και συνέχισε:

«Όλοι μας ας δώσουμε το παρών στις παραστάσεις αυτές, ως μία ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στο κοινωνικό έργο που επιτελείται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία και αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την ευαισθησία και την αγάπη μας προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Στην δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία βρίσκεται το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, αναφέρθηκε εξάλλου η πρόεδρός του, Νίκη Βελεγράκη. «Έχουμε απόλυτη ανάγκη, στηριζόμαστε στην προσφορά των συνανθρώπων μας περισσότερο από ποτέ. Παλεύομε από το 1995 και θεωρούμε άδικο το Κέντρο να κλείσει», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Βελεγράκη.

Από την πλευρά της εκ μέρους της Εταιρείας Τέχνης «Βιολέττα», η Μαριλένα Βλαχάκη, κάλεσε τους συμπολίτες μας «να μοιραστούμε το λόγο του Παπαδιαμάντη αυτές τις δύσκολες ώρες, υποστηρίζοντας το ΚΗΦΑΑμεΑ. Αξίζει να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να διεκδικήσουν μόνοι τους βοήθεια», τόνισε η κα Βλαχάκη.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο φιλοξενεί παιδιά με εγκεφαλική παράλυση, σπαστική τετραπληγία, βαριά νοητική καθυστέρηση και σοβαρά κινητικά προβλήματα και αποσκοπεί στην παροχή εξειδικευμένης φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης σε ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον, με απώτερο στόχο τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των παιδιών και τη στήριξη των οικογενειών τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook