Την πιθανότητα να βρίσκεται μια γυναίκα κι ένας παράνομος έρωτας πίσω από το τραγικό δυστύχημα με την πτήση 447 της Air France από το Ρίο ντε Τζάνερο για Παρίσι, που συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό στοιχίζοντας τη ζωή στους 228 επιβαίνοντες, αφήνουν να εννοηθεί οι ερευνητές που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η τραγωδία συνέβη στις 31 Μαΐου 2009, όταν το Airbus A330 με πλήρωμα και 228 επιβάτες, κατέπεσε στα παγωμένα νερά του Ατλαντικού Ωκεανού, ενώ πετούσε εν μέσω σφοδρότατης καταιγίδας.

Οι ερευνητές που ακόμα και σήμερα δεν έχουν κλείσει το φάκελο της μοιραίας πτήσης αφήνουν τώρα να εννοηθεί πως ίσως να έπαιξε μεγάλο ρόλο στην τραγωδία η απουσία από το κόκπιτ του κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία από τα μαύρα κουτιά του τζετ της Air France, περίπου δυόμιση ώρες μετά την απογείωση από το Βραζιλία ο κυβερνήτης Marc Dubois άφησε την πλοήγηση στους δύο άλλους συγκυβερνήτες του David Robert και Pierre-Cedric Bonin και πήγε για το καθιερωμένο διάλειμμά του.

Μόλις εννέα λεπτά μετά το αεροπλάνο έπεσε σε σφοδρή καταιγίδα, ωστόσο αρχικά οι δύο άλλοι πιλότοι δεν ανησύχησαν. Όταν συνειδητοποίησαν ότι τα πράγματα χειροτέρευαν κάλεσαν στην ενδοεπικοινωνία τον πρώτο κυβερνήτη να επιστρέψει στη θέση του και παράλληλα κάλεσαν  τους επιβάτες να δέσουν τις ζώνες τους.

Εδώ όμως υπάρχει ένα σκοτεινό σημείο. Όπως δείχνουν οι απομαγνητοφωνήσεις από τα μαύρα κουτιά, ο κυβερνήτης  Dubois άργησε τουλάχιστον ένα λεπτό να ανταποκριθεί στις αγωνιώδεις εκκλήσεις των συγκυβερνητών του. Η απάντηση στο ερώτημα του γιατί μπορεί να συνέβη αυτό ενδέχεται να κρύβεται στη … λίστα επιβατών της πτήσης!

Χωρίς να μπορούν να αποδείξουν τίποτε, αφού εξάλλου δεν υπήρξε κανείς επιζών της πτήσης, οι ερευνητές σημειώνουν πως στη λίστα επιβατών στο αεροπλάνο βρισκόταν και η εκτός υπηρεσίας αεροσυνοδός της Air France, Veronique Gaignard. Εικάζουν λοιπόν ότι ο πιλότος και η εκτός υπηρεσίας αεροσυνοδός βρίσκονταν μαζί, εξ’ ου και ο Dubois άργησε να επιστρέψει στη θέση του και να αναλάβει το πηδάλιο…

Ο επικεφαλής των ερευνών του δυστυχήματος δηλώνει πάντως ότι δεν ασχολούνται με την προσωπική ζωή του πιλότου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook