Δραστική στήριξη του ΟΑΕΔ, την στιγμή που η ανεργία καταγράφει κάθε μήνα νέα ρεκόρ, και επανασύσταση των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας ζήτησε ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ.

«Όταν η ανεργία καλπάζει πάνω από το 23%, ο ΟΑΕΔ πρέπει να είναι ισχυρός, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης» μετά την επίσκεψή του την Παρασκευή στην κεντρική διοίκηση του Οργανισμού.

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι αυτή την ώρα ο ΟΑΕΔ δοκιμάζεται από την απουσία πόρων και από την έλλειψη προσωπικού και ανέφερε πως είναι επιβεβλημένο να αποκτήσει τη δυνατότητα της διαχείρισης όλων των κοινωνικών προγραμμάτων και στο πλαίσιο ενός ενιαίου σχεδιασμού να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους και να αποδεσμευτεί από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

«Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, με πραγματική αυτοθυσία και με περικομμένες τις αποδοχές τους κατά 30%, συντελούν στο να υπάρξει το αναγκαίο έργο», συνέχισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επανασύστασης των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας.