«Ο κ. Σαμαράς είναι ένας φοβισμένος άνθρωπος» ανέφερε ο κ. Αλέξης Τσίπρας από την ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος την ώρα που η ΝΔ επιχειρεί να πολώσει ακόμα περισσότερο το πολιτικό σκηνικό με τα νέα διαφημιστικά σποτ που επιχειρούν να αποδομήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας, υποστήριξε ότι ο αρχηγός της ΝΔ «επενδύει στον φόβο» και πρόσθεσε «βάζει τηλεοπτικά σποτάκια με μικρά παιδιά και δεν ντρέπονται καθόλου που έχουν οδηγήσει τα μικρά παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο και να λιποθυμάνε από την πείνα, από την ασιτία και τώρα τα εκμεταλλεύονται».

Αναφορικά με το πρόγραμμα κρατικοποιήσεων που φιλοδοξεί να εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για δημιουργία ενιαίου φορέα υπό δημόσιο έλεγχο, ο οποίος θα έχει όλα τα ναυπηγεία της χώρας και τον ΟΛΠ . Ειδικότερα είπε ότι ο «ενιαίος φορέας θα συνεργαστεί με φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις, με την τοπική αυτοδιοίκηση και βεβαίως με τον ΟΛΠ ο οποίος θα μείνει υπό δημόσιο έλεγχο». Εξήγησε όμως ότι «λεφτά δεν υπάρχουν γιατί τα δημόσια ταμεία είναι άδεια» γι’ αυτό και «σταδιακά, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο στρατηγικών τομέων της οικονομίας».

Πέραν αυτών, τόνισε πως «Η εικόνα της νεκρής ζώνης του Περάματος θα είναι η εικόνα όλης της Ελλάδας: ένα κουφάρι, με ανθρώπους που θα παρακαλάνε για ένα μεροκάματο». Σημείωσε πως η επιλογή που έχουν οι πολίτες είναι «ΣΥΡΙΖΑ ή κοινωνική καταστροφή» και υπογράμμισε: «Το χάος έρχεται από τις 18 Ιουνίου, αν οι Σαμαράς και Βενιζέλος συνεχίσουν να είναι κυβέρνηση του τόπου, δίνοντας την εξουσία στην Τρόικα και τους τραπεζίτες, σε αυτούς που τους έδωσαν δισεκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια, στο μεγάλο κεφάλαιο για να συνεχίσει την ασυδοσία του».

Όπως είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, η επιλογή είναι σαφής: «Ή αφήνουμε πίσω το Μνημόνιο, ενισχύοντας -ακόμη κι αν διαφωνούμε σε πολλά- τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο μοναδικός πόλος που μπορεί να ακυρώσει το Μνημόνιο ή δίνουμε συγχωροχάρτι σε αυτούς που εφάρμοσαν αυτές τις πολιτικές και επιθυμούν να συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο»