Ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι μετέβη αργά χθες, περί τις 23.15 ώρα Ελλάδος, στο ξενοδοχείο Rixos στην Τρίπολη, όπου παραμένει σε περιορισμό η πλειονότητα των ξένων δημοσιογράφων, για να δώσει συνεντεύξεις στα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ντυμένος με μία μαύρη κελεμπία και ένα τουρμπάνι σε χρώμα ώχρας, ο Καντάφι διέσχισε το πλήθος των δημοσιογράφων που βρισκόταν συγκεντρωμένο στον προθάλαμο του ξενοδοχείο, χωρίς να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, περιοριζόμενος να σηκώσει τα χέρια του κάνοντας με τα δάκτυλα το σήμα της νίκης.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, που επικαλείται κυβερνητική πηγή, ο υπουργός Οικονομικών της Λιβύης ανέλαβε προσωρινά τον έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, λόγω απουσίας του διοικητή της Μπεν Γκουϊντάρα.

Διορία 72 ωρών στον Καντάφι δίνουν οι αντικαθεστωτικοί

Εν τω μεταξύ, οι αντικαθεστωτικοί έδωσαν την Τρίτη περιθώριο 72 ωρών στον Καντάφι για να αποχωρήσει από την εξουσία, χωρίς να υπάρξει δικαστική δίωξη εναντίον του.

Οι αντικαθεστωτικοί δήλωσαν ότι δεν θα διώξουν δικαστικά τον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι για τα εγκλήματα που, όπως λένε, έχει διαπράξει, αν αποχωρήσει από την εξουσία μέσα στις επόμενες 72 ώρες, όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook