Την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα «για να επανέλθει η ασφάλεια στην ελληνική γειτονιά και στην ελληνική οικογένεια» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Καμμένος συνοδευόμενος από συνεργάτες του, συναντήθηκε με τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελ.Οικονόμου και τους αρχηγούς της Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής και σε δηλώσεις του χαρακτήρισε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης ως θέμα εθνικής ασφάλειας.

«Εμείς θα βρισκόμαστε στο πλευρό των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του υπηρεσιακού υπουργού και ζητήσαμε να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα προκειμένου να επανέλθει η ασφάλεια στην ελληνική γειτονιά και στην ελληνική οικογένεια» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τόνισε ότι το κύριο θέμα το οποίο απασχολεί ουσιαστικά τους Έλληνες πολίτες είναι η ασφάλεια.

«Η ασφάλεια του πολίτη, η οποία πλήττεται με νέες μορφές εγκληματικότητας, με αναβάθμιση της ποιότητας του εγκλήματος, με το τεράστιο θέμα της λαθρομετανάστευσης, πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα γιατί πλέον αποτελεί θέμα εθνικής ασφάλειας» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του Πυροσβεστικού Σώματος για την καλοκαιρινή περίοδο, ο κ. Καμμένος ζήτησε την άμεση πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών για να καλύψουν τις ανάγκες, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του Λιμενικού Σώματος στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.