\”Έφυγε\” σε ηλικία 114 ετών η γηραιότερη Ευρωπαία και, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες , η έκτη γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο.  

Η γλυκύτατη Γαλλίδα Μαρί Τερέζ Μπαρντέ απεβίωσε σχεδόν μια εβδομάδα μετά τα γενέθλιά της. Γεννημένη το 1898 στο Λορέιν της Βρετάνης , τα τελευταία χρόνια διέμενε σε οίκο ευγηρίας στην περιοχή Πονστατό .Στις 2 Ιουνίου έσβησε 114 κεράκια έχοντας στο πλευρό της τους τους δικούς της ανθρώπους.

Η Μαρί Τερέζ κατέκτησε τον τίτλο της γηραιότερης Γαλλίδας και Ευρωπαίας τον Ιανουάριο του 2012 μετά  τον θάνατο της Μαρσέιλ Ναρμπόν. Ο σύζυγός της απεβίωσε το 1953, δηλαδή έζησε 60 χρόνια χήρα.   

Το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους , άνω των 90 ετών σήμερα, κι έναν εγγονό 58 ετών. Σε συνέντευξή της στα γαλλικά ΜΜΕ, είχε δηλώσει ότι της άρεσε να ζει απλά. Η μεγάλης της αδυναμία ήταν τα γλυκά και τα γαλακτοκομικά ενώ απέφευγε να παίρνει φάρμακα .

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα \”Le Monde\”, τα σκήπτρα στη μακροζωία κρατούν δύο Αμερικανίδες και δύο Γιαπωνέζες, ηλικίας 115 ετών και δύο δύο Γιαπωνέζες 114 ετών. Η γηραιότερη γυναίκα παγκοσμίως είναι η Μπις Κούπερ, γεννημένης στις 26 Αυγούστου του 1896.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook