Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη Γερμανού ρεπόρτερ ο οποίος προσπαθούσε να περάσει με βάρκα τον Έβρο μαζί με μετανάστες για να κάνει έρευνα για το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα.

Ωστόσο οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, τον συνέλαβαν στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας. Η συγκεκριμένη περιοχή ελέγχεται από τον Στρατό και την ΕΛ.ΑΣ. και για να εισέλθει κάποιος σε αυτή χρειάζεται ειδική άδεια.

Ο 25χρονος Γερμανός βρισκόταν σε βάρκα μαζί με άλλους 13 μη νόμιμους μετανάστες και προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα από την Τουρκία, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο.

Σύμφωνα με το news247.gr, ο δημοσιογράφος είχε σε πρώτη φάση μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να κάνει ρεπορτάζ για τη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Κατέβαλλε μάλιστα και το ποσό των 200 ευρώ σε διακινητή του οποίου το όνομα δεν αποκαλύφθηκε, το παράβολο δηλαδή για να περάσει τα σύνορα. Τέσσερις από τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονταν στην ίδια βάρκα μαζί του, ήταν υπήκοοι Ακτής Ελεφαντοστού, τρεις υπήκοοι Μπαγκλαντές, δύο υπήκοοι Ερυθραίας, δύο υπήκοοι Νιγηρίας και δύο υπήκοοι Σομαλίας.

Οι επιβαίνοντες της βάρκας περνούσαν τα σύνορα μόνοι τους, χωρίς τη συνοδεία του διακινητή.

Ο Γερμανός μεταφέρθηκε στην στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook