Έρευνα διατάχθηκε μετά τις απειλές για ηλεκτρονικές επιθέσεις στο διαδίκτυο κατά του δικτύου της αμερικανικής βάσης, όπου βρίσκεται κρατούμενος ο οπλίτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ο οποίος κατηγορείται πως διοχέτευσε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα στη WikiLeaks, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το Πεντάγωνο.

Η έρευνα διατάχθηκε έπειτα από την αποκάλυψη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της αναρχικής ομάδας χάκερ “Anonymous”, η οποία εκδήλωνε την πρόθεσή της να προσβάλει τα δίκτυα της βάσης των Πεζοναυτών στο Κουάντικο, τονίζει η εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς.

«Η βάση Κουάντικο και οι στρατιωτικές φυλακές είναι εις γνώση και έχουν ενημερώσει τις ομοσπονδιακές αρχές, τις επιφορτισμένες με τη διατήρηση της τάξης», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ντέιβιντ Λάπαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι «πειρατές του διαδικτύου» σκόπευαν να διεισδύσουν στο Ιντερνέτ του προσωπικού της φυλακής όπου κρατείται ο Μάνινγκ και να επιτεθούν στην ιστοσελίδα και τις τηλεφωνικές συνδέσεις της βάσης, προκαλώντας τη συμφόρησή τους.

Η ομάδα Anonymous έχει διατρανώσει από το περασμένο φθινόπωρο την πρόθεσή της να τιμωρήσει όλους όσους αντιτίθενται στη λειτουργία της αποκαλυπτικής ιστοσελίδας WikiLeaks και ήδη είχε επιτεθεί τον Νοέμβριο στους ιστοτόπους της Mastercard και της Visa, οι οποίες είχαν αποφασίσει να μην επιτρέψουν να κατατεθούν μέσω των καρτών αυτών χρηματικές εισφορές στη WikiLeaks, μετά το διεθνές σκάνδαλο που ξέσπασε από τη δημοσίευση των χιλιάδων αμερικανικών απορρήτων εγγράφων.

Συνέντευξη με μέλος των Anonymous:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook