Δήλωση του υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου για την αλλαγή στάσης της Ευρώπης στα προβλήματα των χωρών του νότου της ΕΕ:

«Μέρα με τη μέρα διαπιστώνουμε ότι η Ευρώπη αλλάζει τη στάση που είχε απέναντι στο πρόβλημα της Ελλάδας και των χωρών που παρουσιάζουν τις ίδιες οικονομικές και κοινωνικές πληγές.
Με την αλλαγή στη Γαλλία η Ευρώπη πλέον δείχνει κατανοεί τα προβλήματα που δημιούργησαν οι πολιτικές της συντηρητικής πλειοψηφίας και ιδιαίτερα της Μέρκελ.

Όπως προκύπτει, στις προτάσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, την αντιμετώπιση της ύφεσης και της ανεργίας, υπάρχει η συμφωνία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Της δικής μας πολιτικής οικογένειας, με την οποία συνδιαμορφώνουμε προτάσεις και παρεμβάσεις.

Ήδη όλα τα ευρωπαϊκά και σοσιαλιστικά κόμματα, αλλά και ηγέτες όπως ο Πρόεδρος Φ. Ολάντ, δήλωσαν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στις προτάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και την εξασφάλιση της ομαλής πορείας της Ελλάδας μέσα στο ευρώ.

Είναι βέβαιο ότι στο επόμενο διάστημα θα είναι πολύ καλύτερες οι συνθήκες για θετικές αποφάσεις για την Ανάπτυξη, ενώ ωριμάζει και η πρόταση για την έκδοση ευρωομολόγου.
Βεβαίως είναι λογικό και να μας ζητούν και αυτοί να προχωρήσουμε με διάλογο, διαπραγματεύσεις, συμφωνίες μακριά από μονομερείς ενέργειες και τυχοδιωκτισμούς, που μπορεί να επιφέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα εις βάρος μας.

Φυσικά εμείς δεν παίζουμε πόκερ εις βάρος της χώρας, με αναγωγές για την εποχή του ψυχρού πολέμου.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και αντιμαχόμαστε το λαϊκισμό της λέσχης της «δραχμής», που οδηγούν τη χώρα στην κατάρρευση.

Η πρόταση η δική μας είναι ξεκάθαρη και το σχέδιο μας ρεαλιστικό. Εμείς στο ΠΑΣΟΚ επιμένουμε στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας με αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης χωρίς να τίθεται σε
αμφιβολία η εφαρμογή των θετικών πλευρών της, που είναι ζωτικής σημασίας για την αναμόρφωση του κράτους, την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και την ανακούφιση της κοινωνίας».